Navigation

Markten: terughoudend - NDX futures verzwakt - tussentijdse update

Op dit moment staan de Europese beurzen lager tot verdeeld. De cijfers van verschillende bedrijven, waaronder NXP, waren zwak, maar er wordt een sterkere toekomst op de lange termijn verwacht. Melexis moet als gecorreleerd bedrijf 3% inleveren. De markt is momenteel onzeker, met verschillende sectoren en bedrijven die uiteenlopende prestaties laten zien.

In de autosector zijn de problemen nog niet voorbij met een somber Porsche. AkzoNobel gaf, zoals verwacht, een winstwaarschuwing en staat nu 4% lager. Hoewel het slechte nieuws al in de koers lijkt te zitten, is het onduidelijk waar de bodem ligt. Wij blijven echter op een up zitten. De cijfers van Randstad waren verdeeld en wij zouden hier niks mee doen. De cijfers van Acomo waren weinig positief. Daarentegen waren de cijfers van Wereldhave onderliggend redelijk en staat het aandeel 4% hoger.

Voorbeurs begonnen de Amerikaanse futuresmarkten te haperen, wat ook zijn invloed heeft op Europa. Hoewel de markten gisteren snel op rallies kochten, zien we nu misschien ook wel dat er snel wordt verkocht bij rallies. De korte termijn blijft daarmee onduidelijk.

Momenteel liggen de meeste indices fractioneel lager, hoewel de Duitse beurs juist een stijging van 0,4% laat zien. Deze stijging wordt voornamelijk veroorzaakt door SAP, dat met sterke cijfers naar buiten kwam. Overigens vinden wij SAP een duur aandeel en kiezen wij voor het aanverwante Oracle.

In Duitsland zien we verder dat Fresenius een winst van 2% laat zien, terwijl Rheinmetall een verlies van 1% boekt. Porsche daarentegen gaat duidelijk onderuit met een verlies van 4,7%.

Dit alles gebeurt bij een zijwaarts bewegende dollar, een goudprijs die wat winstnemingen ziet een olieprijs die wat hoger ligt en een cryptomarkt die vandaag de introductie van Spot Ethereum ETF's ziet, maar toch lager noteert, hoewel Ethereum zelf wat hoger staat. Op de rentemarkten beweegt de rente zijwaarts.

Eigenlijk hebben we dus te maken met een markt die richting de opening steeds onzekerder werd. Nu hangt alles af van wat Amerika gaat doen. We rekenen erop dat er in de loop van de dag een herstel plaatsvindt, wat te maken heeft met de neutralisering van de futuresmarkten. Dan moet blijken of de markt echt verder durft te herstellen. Als we een gokje zouden wagen, denken we dat na een herstel de verkoopdruk weer zal toenemen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.