Navigation

Markten: vriendelijk op naar 4 uur - dan spreekt Powell - tussentijdse update

Hierbij een tussentijdse update over de gang van zaken op de financiële markten. We blijven dicht bij huis en zien dat de Europese beurzen hoger staan in de aanloop naar de toespraak van voorzitter Powell, die vanmiddag om 16 uur zal plaatsvinden tijdens het Jackson Hole evenement.

Alles is nu gericht op de toespraak van Powell. We verwachten tot die tijd weinig beweging in de markt. Als Powell geen grote verstoringen veroorzaakt, zou de markt na de daling van gisteren in de VS vandaag weer net zoveel kunnen stijgen. Dan gaan de Amerikaanse indices dus nog een flink verder stijgen. Maar goed, wat de marktreactie wordt weten we pas na vanmiddag 4 uur.

We merken dat de AEX wat achterblijft, evenals de Belgische beurs, die slechts een winst van 0,1% laat zien. De Franse en Duitse beurzen daarentegen liggen ongeveer 0,5% hoger.

De Amerikaanse futuresmarkten staan stevig in de plus, wat duidt op een hogere opening later vandaag. In Amsterdam presteert Akzo opvallend goed met een winst van 1%, terwijl Besi op dit moment 3% lager staat. We zijn van mening dat er momenteel geen aanleiding is om iets met Brsi te doen, maar dat hebben we al vaak besproken op onze website.

In België zien we dat Galapagos 4% stijgt vanwege een kleine doorbraak in de Verenigde Staten. Het aandeel heeft groen licht gekregen van de FDA voor een studie naar een nieuwe kankertherapie. We beschouwen Galapagos als een verkapte optie, en ondanks ons aanhoudende scepticisme, speculeren we op een mogelijke stijging van het aandeel in de toekomst.

In Frankrijk staat Stellantis in de plus, terwijl de luxesector het enigszins moeilijk heeft. Op de Duitse beurs valt Heidelberger Cement op met een winst van ruim 1%. Verder zien we een vrij verdeeld marktbeeld.

De dollar beweegt zijwaarts, de goudprijs is aan het herstellen, en de olieprijs staat momenteel hoger. Op de rentemarkten, in de aanloop naar de toespraak van voorzitter Powell, zien we een verdeeld beeld, hoewel de onderliggende trend vriendelijk blijft. Bij de cryptomarkten noteren we dat Bitcoin iets hoger staat.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.