Navigation

Markten: een beknopte update - herstel - Novo Nordisk doet wonderen

Na een kleine herstelbeweging liggen de Europese beurzen nog fractioneel lager. Je kan en spel horen vallen mocht en nog gehandeld worden zoals vroegen met echte beursvloeren. De Amerikaanse futuresmarkten trekken momenteel aan. Zoals de zaken er nu voor staan gaan we dus vandaag verder in herstel deze middag bij lage volumes.

De obligatiemarkten sluiten vandaag eerder en maandag zijn de markten in de VS gesloten vanwege Memorial Day.

Bij het bedrijfsnieuws heeft Philips te maken met een nieuwe terugroepactie van de FDA in Amerika betreffende de apneu-apparaten. De schade hiervan lijkt echter zeer beperkt.

Een interessante ontwikkeling komt van Novo Nordisk. Een nieuwe studie toont aan dat het afslankmedicijn Ocempic van Novo Nordisk ook effectief kan zijn voor mensen met een nierziekte. Dit kan een extra impuls geven aan het aandeel, omdat artsen het medicijn mogelijk ook gaan voorschrijven voor nierziektes en verzekeringsmaatschappijen het waarschijnlijk vergoeden. De koers van Novo Nordisk is gestegen naar ongeveer $135, waarbij wij zijn gaan kopen op 71,5 dollar.

Terug naar de marktontwikkelingen, het effectief rendement op de rentemarkten is iets gedaald, wat een milde ondersteuning biedt na de stijging van de yields gisteren.

De olieprijs blijft vlak, terwijl goud- en zilverprijzen iets hoger liggen. Cryptomarkten vertonen lichte verliezen, met Ethereum dat 2% lager ligt. De goedkeuring van de spot Bitcoin-ETF lijkt een dag dichterbij en ook een teleurstelling te worden. Bitcoin blijft misschien een betere keuze.

Als de Amerikaanse markten erin slagen om iets te herstellen, kunnen de Europese markten de dag neutraal afsluiten met minimale verschillen. De renteontwikkelingen blijven een belangrijke rol spelen, met een afnemende kans op een snelle renteverlaging in Amerika die mogelijk pas in november of later plaatsvindt.

Met de Amerikaanse markten die maandag gesloten zijn, kunnen we lage handelsvolumes verwachten en mogelijk een rustige middag tenzij er onvoorziene omstandigheden optreden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.