Navigation

Markten: lager - Brussel weer beter - Besi heel zwak - Unilever hoger en meer

Markten: lager - Brussel weer beter - Besi heel zwak - Unilever hoger en meer

Hier volgt een kort overzicht van de huidige situatie op de financiële markten. Momenteel zien we dat de handel overwegend lager ligt na een reeks bedrijfsresultaten. De belangrijkste resultaten hebben we reeds op onze website geplaatst, waar we ook onze visie en uitleg geven (zie onze database). De Europese markten staan vandaag dus overwegend in de min, hoewel België een kleine plus laat zien.

Laten we eerst een snelle blik werpen op de Bel 20. Argenx wint 4% na de cijfers en UCB wint 2%. Ook hieraan besteden we aandacht op onze website. Verder zien we dat de AEX 1% lager staat, Parijs 1,6% lager en de Duitse markten 1,1% lager.

De markten worden momenteel geteisterd doordat beleggers niet tevreden zijn, vooral over de resultaten in de technologiesector. Dit is ook zichtbaar in Amsterdam, waar Besi, Berliner Semiconductor, 12% zakt (zie ook dit artikel). Daarentegen wint Unilever 6%. De cijfers van Unilever waren niet bijzonder goed, maar het bedrijf gaat voor 1,5 miljard aan eigen aandelen inkopen, wat vertrouwen in de toekomstige strategie wekt.UMG zakt 27%, waarmee we geen actie ondernemen. Arcadis stijgt 2% na de cijfers.

In Parijs heerst een sombere sfeer, waarbij STMicroelectronics 10% daalt. Dit chipbedrijf laten we links liggen. Stellantis zakt 8% na zwakke cijfers, waar we afstand van hebben genomen, en Kering in de luxesector moet 8% inleveren. We zijn eerder volledig uit de luxesector gegaan vanwege de onzekerheid. Op de Duitse beurs is de situatie niet veel beter, met Infineon in de chipsector die 7% zakt.

Gisteren zagen we al een daling en een enorme daling in Amerika. Nu is de vraag of er een technische rebound komt door shortcovering. Dit zou kunnen, maar het betekent niet meteen dat de markten op korte termijn weer zullen stijgen. Tot nu toe zien we dit nog niet gebeuren met verdeelde Amerikaanse futures.

De rentemarkten zijn iets verbeterd, de dollar is stabiel, goud kent forse winstnemingen, olie noteert momenteel lager, en ook de cryptomarkt laat overwegend minnen zien. Het beeld is dus defensief.

Kortom, naast shortcovering is de vraag of we überhaupt voor nu een serieus herstel krijgen. De lat ligt momenteel hoog, vooral in de technologiesector, wat betekent dat zelfs een kleine tegenvaller kan leiden tot een forse daling van aandelen, zoals vandaag het geval is bij Berliner Semiconductor en eerder op gewezen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.