Navigation

Markten: hogere indices - Alfen "kaput" - Volkswagen en meer

Even een korte update van de financiële markten. Europa presteert momenteel goed met winsten tussen de 0,2% en 1% voor de Duitse beurs. Het aandeel Airbus herstelt zich.

Tegelijkertijd crasht het aandeel Alfen na een enorme winstverschuiving. Uit het persbericht blijkt dat er vermoedelijk fouten in de boekhouding zitten, wat voor ons niet onverwacht is. Lezers van onze website zijn eerder gewaarschuwd voor onregelmatigheden bij Alfen. We hebben hier vanochtend al kort op gereageerd en zullen later vandaag nog een artikel publiceren.

Als we naar de handelsmarkt als geheel kijken, zien we dat de Amerikaanse futuresmarkten aantrekken. Dit betekent niet per se dat de markten hoger sluiten, maar volgens traders van de S&P en Nasdaq futures bereiken we nu een hogere range. Dat is positief.

De rentemarkten laten een lichte stijging zien, terwijl de dollar iets zwakker is geworden. Goud staat iets lager, de olieprijs is iets hoger en de koers van Bitcoin bedraagt momenteel $61.700. Dit is nog niet overtuigend te noemen.

We verwachten dat de markten vandaag over het algemeen opwaarts gericht blijven en meer winsten boeken. De kans dat de rente in Amerika wordt verlaagd op de korte termijn lijkt klein, maar dat weet de markt nu wel.

De zorgen over Frankrijk en de Franse verkiezingen nemen af, wat een goed moment kan zijn om een Franse ETF's te kopen of te investeren in Franse banken. Nu wachten we nog, maar kunnen daar één dezer dagen op terugkomen.

Daarnaast willen we kort aandacht besteden aan het aandeel Volkswagen, dat een deal heeft gesloten met Rivian en 5 miljard dollar in dit bedrijf investeert. Deze investering lijkt een zwaktebod van Volkswagen, vooral omdat Rivian vooroploopt in softwareontwikkeling. Het is nog maar de vraag of deze investering winstgevend zal zijn voor Volkswagen. Wat betreft Rivian, overwegen we een mogelijke gok op een opwaartse trend. Als we deze stap nemen, laten we dat weten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.