Navigation

Markten: Europa verdeeld gestart - Heijmans schiet naar boven

Even een korte update van de gang van zaken op de financiële markten in Europa. We zien dat de markten wat verdeeld zijn gestart, met de Bel 20 zelfs 0,5% lager. Er zijn verschillende bedrijfsresultaten bekendgemaakt die overwegend verdeeld kunnen worden beoordeeld.

Mercedes is somberder, wat past bij de onzekerheden in de autobranche, met name over China. Mercedes staat op dit moment 2% lager. In Amsterdam zagen we dat verschillende bedrijven met cijfers kwamen. Basic-Fit presteerde beter dan verwacht, maar we zouden niet meer in dit aandeel investeren, aangezien de vooruitzichten voor volgend jaar nog steeds slechter zijn dan de markt denkt.

Vopak verhoogde de outlook, wat leidde tot een stijging van 2,5% en hebben we al eerder op gewezen dat het ondergewaardeerd is.

Heijmans verhoogde ook de outlook en stijgt maar liefst 9%. Heijmans is al langer één van onze favorieten, wat terug te vinden is in de database op onze website.

Flow Traders staat 16% lager, omdat bekend werd dat ze het dividend schrappen. Dit is een voorbeeld waar we al langer van zeggen om helemaal uit weg te blijven, en vandaag zien we de koers dan ook flink instorten.

Op de Belgische beurs wint Melexis 1%. De handel in België is verder verdeeld, met WDP 3% lager na de cijfers. In Parijs wint EssilorLuxottica 6%, omdat er een bevestiging is dat Meta een belang wil nemen. Dit is een grote stap voorwaarts waarover we vanochtend reeds schreven.

Momenteel blijven de Amerikaanse futuresmarkten hoger liggen. De rentemarkt is wat verdeeld in aanloop naar de PCE-data in Amerika. De dollar is richtingloos, goud zit in een rebound naar boven, olie is wat lager en crypto presteert sterk met Bitcoin die 2% wint en boven de 67.000 dollar staat, en Ethereum dat 3% wint op 3.265 dollar.

Resumerend, vanmiddag krijgen we de PCE-data in Amerika. Het is niet uitgesloten dat we een rebound op de markten gaan zien. Dit zegt niets over de trend van de komende dagen, maar we zijn zo fors gedaald dat markten langzamerhand "moe" worden van het verkopen. Dit leidt vaak tot een tegenovergestelde reactie.

Het zal moeten blijken of de markt nog meer koersdalingen op korte termijn zal kennen in de komende dagen tot weken. Op lange termijn blijft de trend opwaarts, maar op korte termijn blijven er onzekerheden. Een verdere rebound is voor nu echter niet uitgesloten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.