Navigation

Markten: tussentijdse update: DSM-Firmenich & Symrise - ABN - Aedifica

Even een korte update over de gang van zaken op de financiële markten. We zien dat de start wat "tegenvallend" is. Er zijn zeer beperkte verliezen, hoewel de Duitse beurs juist 0,2% hoger ligt.

Op de Duitse beurs zien we onder andere het aandeel Symrise 2,2% hoger liggen. De stijging van het aandeel Symrise kan indirect een indicatie zijn voor het aandeel DSM-Firmenich m$DSFIR, aangezien beide bedrijven in aanverwante sectoren opereren. Over DSM Firmenich gesproken, we zijn onlangs begonnen dit aandeel te kopen en profiteren nu van een stijging.

Symrise heeft enkele dagen geleden de Franse voedingsingrediëntenmaker Diana overgenomen van Ardian, wat aangeeft dat er een consolidatieslag gaande is. Dit kan ook gunstig zijn voor DSM-Firmenich, dat flink aan het reorganiseren is en eindelijk weer de weg naar boven heeft gevonden.

Verder zien we op andere Europese beurzen dat ASML in Amsterdam 1,5% wint. We hebben hier vanochtend al aandacht aan besteed in een exclusieve update, namelijk het feit dat de topman van TSMC op bezoek is geweest in Veldhoven en bijna smeekt om de nieuwe machines.

NN Group staat ruim 4% lager omdat het ex-dividend gaat. Verder zien we dat Vivoryon 18% wint door een short squeeze en ABN AMRO momenteel een half procent dankzij een slimme overname in Duitsland, die volgens ons duidelijk past bij het profiel van ABN AMRO.

We zien een stijging van ABN AMRO vanwege het mooie dividend en vinden het aandeel te goedkoop. Interessant is dat ABN AMRO deze overname ook doet om eventueel tegenvallende rentebaten in de toekomst op te vangen. Dit is een duidelijk signaal dat het bedrijf vooruit kijkt.

Aedifica staat 1% hoger en dat is nog steeds een aandeel waar we over nadenken om misschien iets mee te doen. Op de Franse beurs staat Renault 1% hoger, maar dat laten we links liggen.

De rentemarkten wachten op nieuwe ontwikkelingen in Amerika en we zien momenteel een mild gestegen effectief rendement. De dollar noteert zijwaarts en staat iets lager, olie staat beter, de goudprijs staat iets lager en bij crypto zien we overwegend verliezen.

Dit betekent dat het allemaal wat rustiger is dan verwacht. De start is dus wat minder enthousiast, met hier en daar wel selectieve vraag. De bias is vooralsnog wel opwaarts met aantrekkende S&P 500 futures.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.