Navigation

Markten: handel ziet de zon opgaan - tussentijdse update - DSFIR

Even een korte tussentijdse update. We zien momenteel dat de Europese beurzen overwegend iets hoger noteren. De cijfers van NVIDIA worden gerelativeerd. We willen meteen stellen dat, als de Amerikanen er ook zo over denken, dit wel eens een hele mooie beursdag kan gaan worden.

Daarmee bedoelen we dat Amerika dan gewoon de verliezen van gisteren weer goedmaakt. Of dat gaat gebeuren moeten we uiteraard nog even zien. In ieder geval geldt dat de cijfers van NVIDIA door Europese chipgerelateerde bedrijven schouderophalend worden ontvangen. We zien overwegend winsten, waarbij Besi, wll weer achterblijft met een verlies van 0,5%, maar dat is ook een aandeel waar we niks mee doen. ASMI wint 1,2%, daar blijven we ook uit, en ASML wint een procent en mag ons inziens verder stijgen.

Als we nog even bij de aandelen individueel blijven, dan zien we momenteel dat de koers van Just Eat vrijwel onveranderd ligt. Het Duitse Delivery Hero is vanochtend met cijfers gekomen en is vooral positief over haar vrije kasstroom. Het aandeel wint 2,5%, er is met geen woord gerept over de fantasieën overigens tussen fusie tussen beide bedrijven.

We hebben ook te maken weer met een stijging van Symrise (DAX), hoewel niet geheel met elkaar te vergelijken, is dat een positief signaal voor DSM Firmenich. We zitten op een stijging van DSM-Fimerich (zie ook de database).

Tevens hebben we te maken met het aandeel Fastned wat gisteren daalde, wat nu onveranderd ligt en waar we niks mee doen. Op de Franse beurs wint zowaar Pernod Ricard bijna 3%, ondanks opnieuw een verkapte winstwaarschuwing. Ook daar blijven we af.

Galapagos is op de Belgische beurs hoger en Ageas iets lager, maar we overwegen dus juist om in Ageas wat te gaan doen. Op de Duitse beurs kunnen we momenteel concluderen dat Infineon het goed doet.

Verder kijkend is de dollar iets zwakker tot verdeeld, goud is momenteel hoger, de olieprijs ligt fractioneel beter, de Amerikaanse futuresmarkten trekken aan en bij crypto zien we overwegend een verdeeld beeld, maar bitcoin in de plus en lonkt weer naar de 60.000 dollar.

We kunnen stellen dat de cijfers van NVIDIA gewoonweg worden gerelativeerd. De markt blijft hopen op een dalende verdere rente met morgen de pce in Amerika, overigens op dit moment is de rente iets hoger, maar ook dat wordt niet als verstoring gezien. De stemming lijkt dus verder te gaan verbeteren en dat betekent mogelijk meer plussen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.