Navigation

Markten: lager met enkele plussen - SAP - TKWY - NVO - korte update

Markten: lager met enkele plussen - SAP - TKWY - NVO - korte update

Even een korte tussentijdse update over hoe Europa is gestart. Er zijn aanzienlijke verliezen op de indices. We zien de AEX het relatief goed doen met een verlies van 1%, terwijl Parijs 1,5% daalt, de Bel20 1,2% lager ligt en Duitsland 1,4% lager ligt.

De oorzaak hiervan zijn de zorgen over de rente, waarbij het tienjarige Amerikaans papier een effectief rendement laat zien van 4,6% en het Duitse papier op 2,66% staat.

Overigens, de inflatiecijfers in Spanje waren hoger dan verwacht en dit heeft geleid tot extra zorgen dat er misschien toch nog een inflatiesprong komt in de rest van Europa.

De Amerikaanse futures blijven verslechteren en de S&P futures geven aan dat Amerika vanmiddag zo'n 27 punten lager gaat starten.

Eén van de fondsen die in de plus staat is Just Eat, nu Amazon het belang in Grubhub heeft vergroot naar 18%. Het aandeel staat nu 4% hoger. Het is niet uitgesloten dat er nog een verdere rally komt, maar voor de lange termijn denken we dat de koers van Just Eat weinig opwaartse potentie heeft.

Novo Nordisk staat ook iets hoger na een upgrade naar een buy van Goldman Sachs. Tevens zien we dat D'Ieteren, dat vanochtend met cijfers kwam die als mixed bag worden gezien, momenteel 2% lager ligt. De cijfers vielen wat tegen, vinden wij, maar dat komt door de marktomstandigheden. Wij blijven dan ook optimistisch over een stijging van het aandeel qua trend.

Vopak kondigde vanochtend aan extra te gaan investeren in Canada, wat wij als positief zien. Vopak ligt nu een half procent hoger, maar wij denken dat de koers veel verder kan stijgen. Vopak gaat een extra investering doen in vloeibaar gas in Canada, samen met een partner, van maar liefst 1,35 miljard dollar.

De koers van SAP is lager in lijn met de zwakke cijfers van Salesforce. In beide aandelen doen we momenteel helemaal niks. SAP moet ook eerst flink corrigeren.

Hoewel het Salesforce een omzetgroei rapporteerde, vallen de cijfers meer aan de onderkant van de verwachtingen en is de outlook ook voorzichtiger dan de markt had verwacht. Het aandeel Salesforce is nabeurs met 16% gedaald.

We willen ook nog melden dat Pirelli 5% lager staat. Dit komt omdat de Italiaanse overheid wil dat de banden met China verkleind worden, waardoor Pirelli vandaag in de uitverkoop gaat.

We zien verder dat de dollar zijwaarts beweegt. Olie is lager en de goud- en zilverprijs noteren momenteel ook in de min.

Bij crypto hebben we gezien dat, nadat het nog een beetje standhield in Azië, de verkopers momenteel weer de overhand nemen.

De conclusie is dat we nu totaal in de ban zijn van de rente. Eerst werd de rente genegeerd, maar nu gebeurt het tegenovergestelde. De hoop is nu een beetje gevestigd op de PCE-index morgen in Amerika. Als die meevalt, kan dit positief uitpakken. Maar als die tegenvalt, kunnen we verder naar beneden schuiven.

Uiteraard gaan we vanmiddag ook weer reageren op Amerika. Gisteren sloten we niet uit dat er een intraday herstel zou plaatsvinden. Dat gebeurde ook, maar faalde steeds opnieuw. Daardoor wordt het vanmiddag helemaal "spannend" wat er verder gaat gebeuren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.