Navigation

Markten: indices willen voor nu naar boven - DSFIR - UCB - tussentijdse update

Een overzicht van de ontwikkelingen op de financiële markten. We zien momenteel een verdeelde start, maar de indices staan hoger en lijken de neiging te hebben om verder te stijgen in de aanloop naar de opening van New York. De BBP cijfers van verschillende Europese landen was gene verstoring, met Spanje veel beter dan verwacht.

De winsten liggen tussen de 0,3 en 0,7 procent, waarbij Amsterdam opnieuw in de schijnwerpers staat in Europa, dankzij de sterke cijfers van DSM-Firmenich en de verhoging van de outlook. (Zie ook onze database) Het aandeel van DSM-Firmenich wint 3 procent. We hebben eerder al op een stijging ingezet, zoals gemeld.

Philips kent enige winstnemingen en staat 0,8 procent lager, terwijl het aandeel van Allfunds momenteel 3 procent wint na de cijfers, hoewel we daar verder niets mee doen. Opvallend is dat Basic-Fit zwak presteert met een verlies van 4 procent. Zoals eerder aangegeven, denken wij dat 2025 een zeer zwak jaar kan worden voor Basic-Fit, zoals ook vermeld op onze website: we doen er niks mee.

Laten we naar de Belgische beurs kijken. Daar zien we dat de koers van UCB 1,5 procent stijgt. Dit is te danken aan een positieve aanbeveling van Deutsche Bank, die het koersdoel voor UCB heeft verhoogd van 150 naar 200 euro. We hebben het eerder gehad over UCB, en deze aanbeveling past bij onze gedachte dat UCB ondergewaardeerd is.

Op de Parijse beurs zien we dat de autofondsen enig herstel proberen te vertonen. Tegelijkertijd hebben we op de Duitse beurs te maken met Zalando, dat hoger noteert, hoewel we daar verder niets mee doen. Heidelberg Materials ligt, ondanks redelijke cijfers, momenteel 3,5 procent lager.

De handel in Europa is momenteel wat verdeeld, maar we denken dat de neiging toch wat naar boven is als momentopname richting de middag. Ondertussen blijven de obligatiemarkten redelijk vriendelijk, beweegt de dollar zijwaarts, noteert goud weer hoger, is olie verdeeld, en is Bitcoin een "beetje flauw", momenteel net boven de 67.000 dollar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.