Navigation

Markten: vriendelijke toon bij verdeeld beeld - tussentijdse update

Even een korte tussentijdse update van de gang van zaken op de financiële markten. We zien momenteel dat de indices enigszins verdeeld staan, van iets hoger tot iets lager, in afwachting van de PCE (Personal Consumption Expenditures) van vanmiddag in de Verenigde Staten.

Daarnaast merken we op dat de koersen van chipaandelen licht dalen, in lijn met NVDIDIA. ASML staat lager, mogelijk als gevolg van nieuwe sancties die tegen ASML zouden kunnen worden opgelegd met betrekking tot China. Hierover hebben we eerder al een artikel geschreven. We zien dat ASML momenteel een verlies vertoont van 1,5%, maar wij denken eigenlijk dat deze hele situatie slechts een storm in een glas water is.

Wat betreft de Belgische beurs, zien we dat Ackermans van Haren na sterke cijfers 2,4% wint. Ook Aedifica, waar we een stijging verwachtten, staat momenteel 1,4% hoger.

In Europa zien we verder dat de onroerend goed aandelen hoger liggen, met Vonovia dat 1,5% stijgt. Als we terugkeren naar de beurs van Amsterdam, zien we dat bij de small caps Sif met cijfers kwam en dat de koers van Sif momenteel 1% hoger ligt. Wij doen niets met dit aandeel.

We kunnen ervan uitgaan dat de handel waarschijnlijk rustig blijft, hoewel er een opwaartse tendens in de koersen zit. Dit betekent dat de omzetten wel wat laag blijven in de aanloop naar de PCE, maar de stemming is over het algemeen positief.

Kijken we naar de rentemarkten, dan zien we dat deze iets zijn opgelopen. De dollar is relatief zwakker, de Amerikaanse futuresmarkten liggen hoger, goud is lager, en olie is hoger. Op de cryptomarkten noteert Bitcoin momenteel op 59.700 dollar.

Daarnaast hebben we te maken gehad met de Franse inflatie, die op het laagste niveau in drie jaar ligt. Dit bevestigt dat de ECB mogelijk ruimte krijgt om de rente te verlagen.

Al met al kunnen we stellen dat de handel rustig verloopt, maar de toon is vriendelijk en wellicht gaan we vandaag weer verdere stijgingen zien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.