Navigation

Markten: Europa gemixt - bears weer in controle in New York

Nog even korte tussentijdse update over de huidige marktsituatie. De Amerikaanse markt probeerde aanvankelijk te stijgen nadat de Personal Consumption Expenditures (PCE) data werden vrijgegeven. Deze data kunnen als neutraal worden omschreven, mogelijk zelfs een beetje gunstig. De kapitaalmarktrente daalt met de 10-jarige Amerikaanse yield net onder de 4,5%.

De uitgaven van huishoudens bleken iets lager dan verwacht, wat door de markt wordt aangegrepen als reden tot "nieuwe" bezorgdheid. Dit voedt de angst voor een mogelijke harde landing van de economie, iets dat wij niet zien in deze data. Het is echter weer een excuus voor de markten

Momenteel lijken de bears de overhand te hebben in plaats van de bulls. Hierdoor is het niet uitgesloten dat de markt nog verder zal dalen.

Een ander zorgwekkend punt is dat grote bedrijven zoals Salesforce en Dell enorme koersdalingen laten zien, oplopend tot 20% na het bekendmaken van hun cijfers. Dit duidt erop dat de markt erg gespannen is over de bedrijfsresultaten, wat als excuus wordt gebruikt om aandelen te verkopen. Ook Marvell staat momenteel ongeveer 10% lager.

In Europa blijft de situatie redelijk stabiel, met een neiging tot consolidatie. Toch is ook hier enige voorzichtigheid merkbaar. Het lijkt erop dat, tenzij er plotseling een positieve draai komt, de markten onvoldoende kracht hebben om te herstellen op basis van de neutrale PCE-data.

De komende tijd zal uitwijzen of deze neerwaartse trend doorzet of dat er voldoende positieve impulsen komen om een ommekeer te realiseren. Voor nu lijken de beren echter nog stevig in het zadel te zitten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.