Navigation

Markten: aanloop opening Amerika melt-up op VS futures

Een korte tussentijdse update van de gang van zaken op de financiële markten. Waarbij we eerst kijken naar de Amerikaanse futuresmarkten die een melt-up laten zien. De Amerikaanse beurs zal waarschijnlijk sterk hoger gaan starten, waarbij voorbeurs, bijvoorbeeld NVIDIA, 7% in de plus ligt. Dit alles in de aanloop naar de Federal Reserve meeting. 

We sluiten het niet uit dat de melt-up in eerste instantie richting die opening van Amerika zich gaat doorzetten.Maar of daarna al deze winsten worden vastgehouden, dat durven we niet te stellen. Of de markt trekt zich nergens wat van aan en we gaan één de grootste winsten zien vandaag tot nu toe dit jaar. Of de markt gaat plots toch eens even weer nadenken en om zich heen kijken. En dan vooral naar de dollar tegen de yen. Want we zien dat de dollar tegen de yen in een hoog tempo daalt, wat wijst op het afwikkelen van de carry trade. Nu de Japaners de rente verhogen en de Amerikanen aan de vooravond staan. Hoewel vandaag nog niet wordt verwacht dat de Fed een renteverlaging gaat doorvoeren.

Dat gezegd hebben er zou een negatief effect van de afwikkeling van de carry trade tijdelijk zijn.

In Europa zien we terke winsten met de BELL20 juist iets lager. In Amsterdam wint ASML 6% door geluiden dus dat het mogelijk toch mag blijven leveren aan China. Tevens hebben we te maken in Amsterdam met JDE Peet's sterk en Just Eat ook sterk hoger. Melexis wint ook 5%. In Amerika kwam Boeing met cijfers en dat ligt hoger maar wij zouden er niks mee doen. Wat we van deze cijfers vinden is te vinden op onze website. 

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.