Navigation

Crypto: verbod XRP-verkoop bedreigt toekomstig verdienmodel Ripple

Ripple heeft een gedeeltelijke overwinning behaald in de rechtszaak tegen de SEC met een boete van $125 miljoen, aanzienlijk lager dan de $2 miljard die de SEC oorspronkelijk eiste. Echter, deze 'overwinning' wordt overschaduwd door een strenge beperking, zo stelt Mathijs Kriek van TreeCap.

Ripple mag namelijk geen XRP meer verkopen zonder registratie als effect. Dit verbod raakt de kern van Ripple's On Demand Liquidity (ODL) oplossing, die essentieel is voor hun bedrijfsmodel.

Hoewel de meeste ODL-transacties buiten de VS plaatsvinden, blijven de juridische risico's groot binnen de VS. Ripple kan vrijstellingen proberen of XRP registreren als effect, maar beide opties zijn complex en riskant.

Een mogelijke oplossing, het gebruik van een offshore DAO met een geautomatiseerde marktmaker, biedt enige flexibiliteit, maar brengt onzekere juridische implicaties met zich mee.

De SEC zal waarschijnlijk in beroep gaan, wat extra druk zet op Ripple. De uitspraak creëert bovendien een juridisch precedent dat verwarring kan veroorzaken over de classificatie van financiële instrumenten. Ondanks de overwinning blijft Ripple in juridisch onrustig vaarwater, wat de toekomst van het bedrijf onzeker maakt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.