Navigation

Crypto: reactie Kriek van TreeCap op spot Ethereum ETF's

Mathijs Kriek, een expert op het gebied van crypto bij TreeCap, bespreekt de complexiteit van de netto-inflow en prijsvorming van Ethereum, waarbij ook andere (macro)factoren een rol spelen. Hij benadrukt dat Ethereum inmiddels wordt erkend als een legitiem product, wat positief is voor de gehele cryptomarkt.

Bij Bitcoin worden ETF's vaak gebruikt voor (volatiliteit)arbitrage tegenover (gehedgde) derivatenconstructies. Kriek verwacht dat hetzelfde zal gebeuren met de Ethereum ETF. Het is dus belangrijk om niet alleen naar de termen "inflows" en "outflows" te kijken.

Veel wereldwijde beleggers hebben volgens de portfolio manager geen goed beeld van waar Ethereum voor staat en wat het doet. Bitcoin is daarentegen al een bekende naam, ongeacht wat men ervan vindt.

Een bijdrage kan komen van investeerders die wel ETF's in hun mandaat hebben, maar niet rechtstreeks via een (de)centralized exchange in Ethereum kunnen handelen. Kriek is van mening dat het toevoegen van staking de ETF aantrekkelijker zou maken.

Net zoals bij de Bitcoin ETF, duurt het even voordat de KYC-procedures zijn afgerond, zodat eindgebruikers überhaupt mogen handelen in crypto-gerelateerde ETF's/ETP's.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.