Navigation

Melexis: woensdag cijfers - juist zwakke mededingen kunnen bodem aandeel maken

Aanstaande woensdag presenteert het Belgische Melexis $MELE haar resultaten. Als chipfabrikant, vooral gericht op de automotive industrie met 90% van de omzet uit deze sector, kan het wellicht de verwachtingen weer temperen. Dit gezien ontwikkelingen bij andere chipbedrijven in de auto-industrie, zoals de recente waarschuwing van Mobileye en anderen.

Mogelijk heeft de koers van Melexis al veel slecht nieuws in geprijsd, maar het cruciale is dat wij graag zouden zien dat alle negatieve ontwikkelingen nu op tafel komen.

Op korte termijn is er zwakte in de auto-industrie, maar op de langere termijn worden auto's geavanceerder en zullen de chips van Melexis meer toepassingen vinden. Zodra de markt ziet dat het bedrijf zich nu "overdreven negatief" uitlaat, zou het juist de waardering van beleggers kunnen krijgen, omdat het dan alleen maar kan meevallen in de toekomst.

We willen de cijfers afwachten en hopen dat Melexis alle rottigheid nu in de cijfers verwerkt en bij de toelichting. Dit zou een bodem voor de koers kunnen maken. Als dit gebeurt, overwegen we mogelijk Melexis als een trading buy te zien.

Op dit moment blijven we afwachten. De prijs actie van het aandeel ziet er momenteel slecht uit, dus nieuws uit de resultaten is nodig om de zwakke prijsactie om te keren. En hoe tegenstrijdig het ook klinkt, juist een tempering van het bedrijf kan zorgen voor een draai, als dan echt al het slechte nieuws wat mogelijk is de koers komt te zitten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.