Navigation

Melexis: vandaag beleggersdag - aandeel staat weer op het radar - SCE Trends

Melexis $MELE houdt vandaag zijn beleggersdag. In de aanloop naar deze presentatie heeft het bedrijf zijn doelen bekendgemaakt. Deze lijken realistisch te zijn. Nadat de koers sterk is gedaald door onzekerheden op de korte termijn in de auto-sector, waar de meeste omzet wordt behaald, krijgen we het idee dat het aandeel richting een bodem gaat. Terwijl we twijfelen of het bedrijf niet te optimistisch is over de komende 1 tot 2 kwartalen, gaan we toch eens kijken wanneer we weer willen kopen. Voor alle duidelijkheid, nu wachten we nog af. De prijs actie van het aandeel mag beter zijn en we willen ook de geldstromen richting het aandeel zien verbeteren.

Het bedrijf richt zich op een bruto winstmarge van meer dan 45 procent en een EBIT-marge van meer dan 25 procent in de periode van 2023 tot 2030. Daarnaast rekent Melexis buiten de automotive sector op een samengestelde groei van meer dan 15 procent per jaar tussen 2023 en 2030. De focus ligt hierbij op de sectoren Digital Health, Robotics, Alternative Mobility en Sustainable World. Melexis verwacht een brede adoptie van robots op grote schaal, waardoor er aanzienlijk groeipotentieel is.

Voor de automotive sector streeft Melexis naar een jaarlijkse samengestelde groei van 10 procent of meer. Het bedrijf anticipeert op een groei van het aantal verkochte auto's met 1,7 procent tussen 2023 en 2028, waarbij de Chinese autoproductie in die periode naar verwachting met 3,0 procent zal stijgen.

Capital Markets Day 2023

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.