Navigation

Melexis: ON Semiconductor verliest vijfde waarde - vertraging in autosector

ON Semiconductor $ON, een belangrijke speler in de auto-industrie, heeft een aanzienlijke koersdaling doorgemaakt. Op maandag daalde het aandeel bijna 22% vanwege een somberder vooruitzicht.

De ontwikkelingen bij ON Semiconductor (evenals bij Lattice) kunnen indirect ook een signaal zijn voor Melexis $MELE. Onlangs heeft Melexis bij een update nog geen "harde neerwaartse outlook" gegeven. Toch blijven wij hier nog steeds rekening mee houden.

De signalen bij ON Semiconductor wijzen op een vertraging in de verkoop van elektrische voertuigen en andere autoverkopen. Deze vertraging zou ook het komende jaar kunnen worden voortgezet.

ON Semiconductor verklaarde dat vanwege een tekort in een order van een niet nader genoemde automotive klant in Europa, het nu verwacht dit jaar $200 miljoen minder te verschepen van zijn siliciumcarbide-chips die worden gebruikt in elektrische voertuigen.


Het bedrijf gaf geen verdere details over de klant. Wel merkte het bedrijf op dat met $800 miljoen de omzet in 2023 nog steeds vier keer hoger zal zijn dan in 2022. Maar dat was te weinig om de koers te stuwen vanwege misschien wel veel te hoge verwachtingen voor deze sector over de komende jaren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.