Navigation

Melexis: is de aankoop aandeel nog steeds een goede zet

Melexis: is de aankoop aandeel nog steeds een goede zet

Het aandeel Melexis hebben we onlangs gekocht. De reden hiervoor was dat uit channel checks blijkt dat soortgelijke bedrijven in Azië aangeven dat een bodem in voorraden bij bepaalde klanten in zicht komt.

De belangrijkste reden om Melexis te kopen, was het feit dat het een grote deal met Nio heeft gesloten. (Zie ook de database.) Nu blijkt uit berichten dat de kans groot is dat Mercedes haar elektrische voertuigenprogramma gaat vertragen.

Dit gaan we waarschijnlijk ook zien bijvoorbeeld ook bij Volkswagen en andere westerse autofabrikanten. Misschien betekent dit dat de wereldwijde elektrische voertuigenindustrie nog een stap terug gaat. Dit zou mogelijk effect kunnen hebben op Melexis.

We denken ten eerste dat dit al in de koers verwerkt is, hoewel we niet uitsluiten dat er nog een keer een winsttempering komt, zoals eerder aangegeven.

Het belangrijkste is echter dat we het idee hebben dat de apparatuur van Melexis in China verkocht mag blijven worden. Hierdoor profiteert het onder andere van de grote deal met Nio. Dit is voor ons een reden om onze positie in Melexis vast te houden, hoewel het zeker een high risk is op dit moment.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.