Navigation

Melexis: uitspraken MediaTek mogelijk bullish signaal voor MELE - de chart

MediaTek heeft benadrukt dat 5G/6G, AI en automobielchips cruciale groeitrends zijn voor het komende decennium, met een verwachte omzetgroei van 14%-16% in 2024. CEO Rick Tsai merkte op dat de klantvoorraden tot zulke lage niveaus zijn gedaald dat sommige klanten weer beginnen op te bouwen​ en aankopen te doen.

Melexis misschien wel gaan kopen

Uitspraken van MediaTek over het opnieuw opbouwen van voorraden kunnen een signaal zijn voor bedrijven die actief zijn in chips voor de automobielsector, zoals Qualcomm. Qualcomm hebben we al gekocht.

Een ander relevant bedrijf is Melexis ($MELE), dat meer dan 90% van zijn omzet uit de automobielsector haalt en als aanverwant mag worden beschouwd met MediaTek, hoewel de bedrijven wel verschillen. We gaan eens kijken of het tijd is om Melexis vanaf een neutraal standpunt te verhogen naar een koop voor onszelf. We komen hier mogelijk later op terug

De prijs gedreven actie Melexis

De grafiek van Melexis toont een sterke steunzone rond 70-80, waar de koers vaak is teruggekaatst. Dit duidt op een solide basis waar kopers de prijs ondersteunen.

De weerstand bevindt zich rond 100-110, en hoewel de koers moeite heeft om dit niveau te doorbreken, wijzen herhaalde pogingen op een opbouwende druk voor een mogelijke uitbraak.

Recentelijk is de prijs hersteld vanaf de steunzone en beweegt deze omhoog richting de weerstand, wat wijst op een potentieel voor verdere stijging.

Historisch gezien heeft het aandeel sterke stijgingen gekend na consolidaties, wat positief kan zijn voor toekomstige prijsbewegingen. Ondanks de risico's zijn er veelbelovende signalen voor een opwaartse beweging, vooral als de 85-87 doorbroken wordt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.