Navigation

Melexis: met cijfers en uitkering dividend - visie op het aandeel

Melexis: met cijfers en uitkering dividend - visie op het aandeel
pro

Melexis $MELE heeft in het tweede kwartaal van 2024 een omzet van 245,7 miljoen euro behaald, wat overeenkomt met een stijging van 4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar en een stijging van 2% vergeleken met het vorige kwartaal. De outlook licht iets onder de prognoses van analisten, maar voor geheel 2024 is de outlook bevestigd wat een meevaller is.

De brutowinst bedroeg 108,8 miljoen euro, goed voor een brutomarge van 44,3%. Dit betekent een daling van 2% in vergelijking met Q2 2023 en een lichte stijging van 2% ten opzichte van Q1 2024.

De winst vóór rente en belastingen (EBIT) kwam uit op 64,4 miljoen euro, een daling van 5% jaar-op-jaar, maar een stijging van 1% ten opzichte van het vorige kwartaal.

De nettowinst bedroeg 49,1 miljoen euro, wat neerkomt op een daling van 5% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en een daling van 7% ten opzichte van het vorige kwartaal.

Melexis keert een interimdividend uit van 1,30 euro per aandeel, waarbij het aandeel op 15 oktober ex-dividend noteert.

Outlook

Voor het derde kwartaal van 2024 verwacht Melexis een omzet tussen 247 en 252 miljoen euro, terwijl analisten een gemiddelde omzet van 253 miljoen euro verwachten. Voor het volledige jaar 2024 voorziet Melexis een omzet van ongeveer 1 miljard euro, met een brutomarge boven 44% en een operationele marge boven 25%, uitgaande van een EUR/USD wisselkoers van 1,08. De investeringsuitgaven (CAPEX) worden naar verwachting verlaagd van 70 miljoen euro naar ongeveer 60 miljoen euro.

Visie op het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.