Navigation

Mercedes: verhoogt investeringen brandstofmotoren na terugval EV's - Shell

Mercedes: verhoogt investeringen brandstofmotoren na terugval EV's - Shell
pro

Mercedes-Benz [Mercedes] $MBG heeft besloten zijn investeringen in verbrandingsmotoren aanzienlijk te verhogen. Dit schrijft Peter Zweden, een Zweedse journalist. Deze koerswijziging is een reactie op een daling van 25% in de verkoop van elektrische voertuigen (EV's).

Het bedrijf had aanvankelijk het doel om tegen 2030 volledig over te schakelen op elektrische voertuigen, maar heeft dit doel nu bijgesteld. Mercedes mikt nu op een aandeel van 50% geëlektrificeerde voertuigen, waaronder hybrides, tegen 2030.

Deze aanpassing is ingegeven door verschillende uitdagingen, zoals problemen in de toeleveringsketen, stijgende kosten en lagere winstgevendheid van EV's dan verwacht. Daarnaast is de vraag naar elektrische voertuigen tegengevallen, wat heeft bijgedragen aan deze strategische verandering.

Implicaties: Shell

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.