Navigation

Mercedes: tempert verwachtingen mede door China - visie op aandeel

Mercedes: tempert verwachtingen mede door China - visie op aandeel

Mercedes-Benz [Mercedes] $MBG is de volgende Duitse autofabrikant die zijn winstverwachting voor 2024 bijgesteld vanwege een verdere verslechtering van de macro-economische omstandigheden, vooral in China.

Het bedrijf voor het volledige jaar een aangepaste Return on Sales (ROS) voor auto's van 7,5% tot 8,5%, terwijl eerder een voorspelling tussen de 10% en 11% werd gedaan.

Het aandeel

De winstwaarschuwing van Mercedes is niet onverwacht. We doen niks met autoaandelen en zien nu een domino-effect ontstaan door China en daar komt ook nog eens een zwakker Europa bij.

Dit betekent dat zowel autofabrikanten in het lage en midden segment, maar ook in het hogere segment niet ontkomen aan de malaise. Mercedes blijft een kei van een bedrijf, maar voorlopig is het afwachten hoe diep de zwakte gaat worden en is er dan ook geen reden om iets te doen met het aandeel. Ook op de chart is het beeld te onduidelijk, ondanks dat het aandeel relatief goed blijft liggen.

Meer informatie

De groei van het BBP in China vertraagt door zwakkere consumptie en de voortdurende neergang in de vastgoedsector. Dit heeft de totale verkoop in China, inclusief de verkoop in het Top-End-segment, negatief beïnvloed.

Het verkoopvolume in de tweede helft van 2024 zal naar verwachting gelijk blijven aan dat van de eerste helft, wat zwakker is dan oorspronkelijk werd verwacht. Daarnaast zullen waarderingsaanpassingen in de tweede helft van 2024 van invloed zijn, en het dynamische prijslandschap zal waarschijnlijk aanhouden.

Hierdoor heeft Mercedes-Benz zijn jaarprognose aangepast: Mercedes-Benz Cars verwacht nu een aangepaste rendement op de verkoop tussen 7,5% en 8,5% (voorheen 10% tot 11%).

Voor de tweede helft van het jaar wordt een aangepast rendement van rond de 6% verwacht. De waarderingsaanpassingen zullen naar verwachting ongeveer 1 procentpunt impact hebben in de tweede helft van dit jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.