Navigation

Mercedes: somberder over verkopen - door China - visie op de cijfers

Mercedes: somberder over verkopen - door China - visie op de cijfers
pro

Mercedes-Benz [Mercedes] $MBG heeft de cijfers vrijgegeven en zijn vooruitzichten voor 2024 naar beneden bijgesteld vanwege China. Echter, dit is ook waar beleggers rekening mee hielden: dus geen grote verrassing.

Het bedrijf verwacht nu een aangepaste Return on Sales (RoS) voor Mercedes-Benz Cars tussen de 10% en 11%, wat lager is dan de eerdere prognose van 10% tot 12%. Voor Mercedes-Benz Vans is de RoS verhoogd naar 14%-15%.

De aangepaste Return on Equity (RoE) voor Mercedes-Benz Mobility is bijgesteld naar 8.5%-9.5%. De vooruitzichten voor de groepsomzet, EBIT en de vrije kasstroom van de industriële activiteiten blijven ongewijzigd.

Samenvatting van de resultaten

In het tweede kwartaal van 2024 rapporteerde Mercedes-Benz een omzet van €36,743 miljoen, een daling van 4% ten opzichte van het vorige jaar. De EBIT daalde met 19% tot €4,037 miljoen. De vrije kasstroom van de industriële activiteiten bedroeg €1,629 miljoen, een daling van 52% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De aangepaste vrije kasstroom bedroeg €4,022 miljoen, wat een daling van 30% betekent.

Visie op het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.