Navigation

Meta verkent belang EssilorLuxottica - media - Trump is risico

Meta verkent belang EssilorLuxottica - media - Trump is risico

Tijdens de recente Meta Connect-conferentie, gehouden op het hoofdkantoor van Meta in Menlo Park, Californië, hield CEO Mark Zuckerberg een toespraak waarin hij de nieuwste innovaties van het bedrijf presenteerde. Eén van de getoonde producten was de Ray-Ban slimme bril, wat duidt op een diepere samenwerking met de brillenindustrie.

Volgens een rapport van de Financial Times heeft Meta $META de mogelijkheid onderzocht om een investering van meerdere miljarden euro's te doen in EssilorLuxottica $ESLX, het Frans-Italiaanse brillenconglomeraat dat bekend staat om het populaire merk Ray-Ban. Deze mogelijke stap wijst op Meta’s interesse in het uitbreiden van zijn aanwezigheid in de markt voor draagbare technologie en slimme brillen.

Marktreacties

Na het rapport stegen de aandelen van EssilorLuxottica met 6%, terwijl het aandeel van Meta een stijging van 3% zag in de voorbeurshandel. De positieve marktreactie weerspiegelt het optimisme van investeerders over de mogelijke synergieën tussen Meta’s technologische expertise en EssilorLuxottica's knowhow in de brillenindustrie.

Gevolgen voor Meta

Een belang in EssilorLuxottica zou de ambities van Meta in de sectoren van augmented reality (AR) en draagbare technologie aanzienlijk kunnen versterken. Door gebruik te maken van EssilorLuxottica's gevestigde merk en distributienetwerk, zou Meta de adoptie van zijn AR-compatibele slimme brillen kunnen versnellen. Deze samenwerking zou niet alleen het productaanbod van Meta verbeteren, maar ook zijn positie in het competitieve technologische landschap versterken.

Politieke onzekerheid is Trump

Wat we ook nog willen toevoegen, wat niets met EssilorLuxottica's van doen heeft, is dat Meta momenteel een moeilijke periode in kan gaan als Donald Trump inderdaad opnieuw president wordt.

Trump heeft, om het simpel te zeggen, een hekel aan Meta omdat het platform in het verleden zijn accounts heeft geboycot. Dit zou kunnen leiden tot verhoogde politieke druk en mogelijke regulering die de bedrijfsactiviteiten van Meta kunnen beïnvloeden.

Het aandeel

Wat betreft het aandeel, zijn we van mening dat het veel opwaarts potentieel heeft. Echter, we denken dat het aantrekkelijker wordt om aandelen van Meta te kopen na een significante correctie. Deze correctie zou een betere instapprijs bieden voor investeerders, waardoor het risico van politieke onzekerheden beter kan worden beheerd.

Met betrekking tot een hechte samenwerking met EssilorLuxottica denken we dat dit een hele grote en slimme stap is en het kan laten groeien in de virtuele brillen tot één van de dominante spelers.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.