Navigation

NVIDIA: Meta plant miljarden uit te geven aan de aankoop van chips van Nvidia

NVIDIA: Meta plant miljarden uit te geven aan de aankoop van chips van Nvidia

Meta $META plant om miljarden uit te geven aan de aankoop van AI-chips van Nvidia. CEO Mark Zuckerberg kondigde dit aan op Instagram, waar hij verklaarde dat Meta tegen eind 2024 zo'n 350,000 Nvidia H100 GPUs en ongeveer 600,000 H100 compute equivalent GPUs zal hebben.

De totale kosten kunnen oplopen tot $9 miljard. Dit nieuws is goed voor NVIDIA, maar ook voor Meta. Het bedrijf is sterk voorbereid op de toekomst. Hoewel de investeringen in de metaverse tot nu toe nog niets opleveren, staat dit de groei niet in de weg.

Het aandeel Meta bevindt zich al een tijdje in een sterke uptrend. Net als bij andere techbedrijven is de kans groot dat de cijfers van Meta (exclusief buitengewone investeringen) positief zullen verrassen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.