Navigation

Meta cijfers: sterk top en bottom line - visie

Meta (META) rapporteerde een kwartaalwinst van $2,98 per aandeel wat de analistenconsensus van $2,91 overtrof. Dit betekent een stijging van ruim 21% ten opzichte van de winst van $2,46 per aandeel in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf rapporteerde een kwartaalomzet van $32,00 miljard, wat de analistenconsensus van $31,12 miljard overtrof. Dit betekent een stijging van 11% ten opzichte van de omzet van $28,82 miljard in dezelfde periode vorig jaar.


Visie op cijfers en aandeel

Zowel top als bottom line heeft META de verwachtingen verslagen.  Er komt nog een conference call. Misschien dat hier nog extra nieuws uitkomt. De CAPEX wordt verlaagd, maar dat kan wel eens gunstig zijn, omdat het bedrijf dan minder geld verspilt aan metaverse ideeën. Tegen CNBC heeft CFO Susan LI gezegd dat ze gecommitteerd blijven aan de metaverse. Het is echter niet duidelijk of dat nog steeds tegen dezelfde enorme investeringen is. Wij denken dat AI voorgaat.

Uit de cijfers blijkt dat het bedrijf er financieel erg sterk voorstaat, wat waarschijnlijk zal leiden tot hogere taxaties door Wall Street analisten.

Wat betreft het aandeel, de kans dat het huidige opwaartse momentum wordt voortgezet is bij de huidige stemming vrij groot. Toch moeten we ook uitkijken voor overoptimisme.

Daarom benadrukken we dat degenen die het aandeel bezitten kunnen profiteren van de uptrend, maar ook bijvoorbeeld een stop in de winst kunnen leggen om een "free ride" te hebben. Zelf wachten we op een correctie voordat we instappen. Dit kan dus ook inhouden dat we een eventuele verdere rally missen.


Meer cijfers van Meta

De omzet van het bedrijf was $32,0 miljard, een stijging van 11% op jaarbasis. De totale kosten en uitgaven stegen met 10% tot $22,61 miljard, inclusief juridische kosten en herstructureringskosten.

De kapitaaluitgaven bedroegen $6,35 miljard en er werd voor $793 miljoen aan aandelen teruggekocht in het tweede kwartaal van 2023.

Op 30 juni 2023 had Facebook $53,45 miljard aan contanten, contant geld equivalenten en verhandelbare effecten, met een vrije kasstroom van $10,96 miljard in het kwartaal. De lange termijn schuld van het bedrijf bedroeg $18,38 miljard.

Voor Facebook werden 2,06 miljard dagelijkse actieve gebruikers (DAUs) gemeld, wat neerkomt op een stijging van 5% ten opzichte van vorig jaar. Het totale aantal maandelijkse actieve gebruikers (MAUs) bedroeg 3,03 miljard, een stijging van 3% op jaarbasis.

In het tweede kwartaal van 2023 steeg het aantal ad impressions binnen de Facebook Family of Apps met 34% op jaarbasis, terwijl de gemiddelde prijs per advertentie met 16% daalde.

In het kader van herstructureringsinitiatieven verminderde Facebook zijn personeelsbestand met 14% op jaarbasis, waarbij ongeveer de helft van de getroffen werknemers in het gerapporteerde personeelsbestand op 30 juni 2023 is opgenomen. De herstructureringsmaatregelen hadden als doel de efficiëntie te verbeteren en strategische prioriteiten af te stemmen.

Meta Reports Second Quarter 2023 Results
Meta Platforms, Inc. (Nasdaq: META) today reported financial results for the quarter ended June 30, 2023. “We had a good quarter. We continue to see strong engagement across our apps and we have the most exciting roadmap I’ve seen in a while with Llama 2, Threads, Reels, new AI products in the pipel…

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.