Navigation

Herhaling: Meta: bevestigt interesse belang in EssilorLuxottica - implicaties

Herhaling: Meta: bevestigt interesse belang in EssilorLuxottica - implicaties

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Meta Platforms heeft officieel aan EssilorLuxottica laten weten dat het geïnteresseerd is in het kopen van een belang in het bedrijf. Dit is bevestigd door de CEO van EssilorLuxottica en markeert een belangrijke strategische stap voor Meta. Op 18 juli hebben we al geschreven over dat dit in de maak was. In dit artikel ook onze visie.

Beide aandelen zien we als een kandidaat om te kopen. We zouden een iets diepere correctie willen zien, maar we gaan toch nadenken of we dit wil willen afwachten. Voornamelijk als het gaat het om EssilorLuxottica wat door de deal een totaal nieuw segment aanboort waar een hoge groei in kan plaatsvinden. Dat zou in de toekomst kunnen leiden tot een versnelling van de groei

Het voorstel betreft een overname van een belang van 5% in EssilorLuxottica, wat een waarde vertegenwoordigt van ongeveer €4,33 miljard. Deze deal is vooral opmerkelijk gezien de bestaande samenwerking tussen Meta en EssilorLuxottica bij de ontwikkeling van de Ray-Ban Meta smart glasses.

Voor Meta betekent deze potentiële overname een grote kans om zijn mogelijkheden op het gebied van augmented reality (AR) technologie te verbeteren. Door de samenwerking met EssilorLuxottica te verdiepen, kan Meta geavanceerde brillentechnologie benutten om meer innovatieve AR-producten te ontwikkelen.

Deze stap maakt deel uit van Meta’s bredere strategie om zijn aanwezigheid op de AR-markt uit te breiden, waarmee het zich competitiever positioneert ten opzichte van andere techgiganten zoals Apple, die ook zwaar investeert in AR-technologieën.

Door de banden met EssilorLuxottica te versterken, kan Meta zijn AR- en AI-ontwikkelingen naadlozer integreren in toekomstige smart glasses, wat de langetermijnvisie voor de metaverse ondersteunt.

Vanuit het perspectief van EssilorLuxottica brengt een investering van Meta aanzienlijke voordelen met zich mee. De financiële injectie van ongeveer €4,33 miljard zou EssilorLuxottica aanzienlijke middelen bieden om verder te innoveren en zijn productassortiment uit te breiden.

De technologische synergie tussen de twee bedrijven kan de vooruitgang in smart glasses stimuleren, waarbij de expertise van EssilorLuxottica in brillen wordt gecombineerd met Meta's sterke punten in AR en AI.

Deze samenwerking zal waarschijnlijk de ontwikkeling van nieuwe smart glasses-modellen verbeteren, met meer geavanceerde functies en verbeterde gebruikerservaringen.

Bovendien kan de afstemming met Meta’s uitgebreide klantenbestand en technologische infrastructuur nieuwe markten en distributiekanalen openen voor de producten van EssilorLuxottica.

Deze samenwerking kan leiden tot een grotere marktpenetratie en een bredere acceptatie van smart glasses, wat uiteindelijk beide bedrijven ten goede komt.

Resumerend

Samenvattend benadrukt Meta’s bevestigde interesse in het verwerven van een belang in EssilorLuxottica het strategische belang van AR-technologieën voor beide bedrijven. Deze potentiële deal belooft innovatie te stimuleren, de marktinvloed te vergroten en de mogelijkheden van zowel Meta als EssilorLuxottica op de concurrerende AR- en smart glasses-markt te verbeteren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.