Navigation

Micron: sterke cijfers - handel vind excuus om te verkopen - het aandeel

Micron: sterke cijfers - handel vind excuus om te verkopen - het aandeel
pro

Micron Technology [Micron] $MU heeft haar financiële resultaten gerapporteerd voor het derde kwartaal van het fiscale jaar 2024. Ondanks deze resultaten is het aandeel nabeurs 8% gedaald. De vooruitzichten worden als "sluggish" (outlook zit in het midden) beschouwd, met sterke prestaties op het gebied van AI, maar een zwakker segment voor computers (geheugenchips).

Het bedrijf rapporteerde een omzet van $6,81 miljard, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de $5,82 miljard in het vorige kwartaal en de $3,75 miljard in hetzelfde kwartaal van het vorige jaar. Deze sterke groei werd aangedreven door de hoge vraag naar AI en een sterke uitvoering in de datacentersector, wat leidde tot een recordhoogte in de datacenter-omzet-mix.

Het aandeel

Micron zou naar de eerste VWAP rond de $130 kunnen gaan en daarna kan de koers terugvallen naar $117. Bij ernstige problemen in de chipsector kan de koers zelfs dalen naar $100, maar dit wordt als onwaarschijnlijk beschouwd zolang de groei van artificiële intelligentie doorgaat.

De lange termijn trend van Micron lijkt niet te keren; dit is meer een fase van winstneming. Ondanks de relatief hoge waardering wordt niet verwacht dat de lange termijn groei negatief beïnvloed zal worden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.