Navigation

Micron: sterke cijfers - bullish uitspraken analisten call - visie

Micron Technology [Micron] $MU heeft beter dan verwachte resultaten gerapporteerd en de vooruitzichten flink naar boven bijgesteld. Het aandeel is nabeurs 18% gestegen.

Micron verwacht dat de prijzen van DRAM en NAND-geheugen verder zullen stijgen gedurende het kalenderjaar 2024. Dit zou moeten leiden tot recordomzet en aanzienlijk verbeterde winstgevendheid tegen het fiscale jaar 2025. Dit werd aangegeven tijdens de call van de kwartaalcijfers.

CEO Sanjay Mehrotra zei tijdens de call voor analisten ook dat de HBM-chips (geheugen voor AI) voor 2024 zijn uitverkocht en dat het grootste deel van de aanvoer voor 2025 al is toegewezen.

Micron is één van de grootste begunstigden in de halfgeleiderindustrie van de meerjarige kansen die AI mogelijk maakt, aldus CEO Sanjay Mehrotra in een persbericht.

Het aandeel Micron Technology

De cijfers van Micron Technology zijn buitengewoon indrukwekkend. Ze laten allereerst zien dat er inderdaad een breed herstel plaatsvindt in de chipindustrie. We hadden verwacht dat dit pas tegen het einde van dit jaar zou gebeuren, maar de cijfers van Micron Technology suggereren dat dit herstel mogelijk eerder dan verwacht begint. Dit is positief nieuws voor de gehele chipsector.

Na de bekendmaking van de cijfers steeg het aandeel van Micron Technology na de handelsuren met maar liefst 18%. Wij verwachten dat de koers van Micron Technology verder zal blijven stijgen.

Vooral de uitspraken tijdens de conference call voor analisten, direct na de bekendmaking van de cijfers, kunnen als positief worden beschouwd. Het bedrijf heeft namelijk aangegeven dat de HBM-chips (geheugen voor AI) volledig zijn uitverkocht voor 2024 en dat de voorraad voor 2025 al is toegewezen. Dit betekent dat het bedrijf nu al twee jaar vooruit kan plannen, wat buitengewoon veelbelovend is.

Al met al zijn de cijfers van Micron Technology niet alleen goed nieuws voor het bedrijf zelf, maar ook voor de gehele sector. Ze kunnen mogelijk een opwaartse trend veroorzaken voor andere bedrijven die actief zijn in de chipindustrie.

Enige cijfers

Voor het fiscale derde kwartaal verwacht Micron een omzet van 6,6 miljard dollar, ruim boven de consensus van 6,0 miljard dollar. Het bedrijf verwacht ook een gecorrigeerde winst per aandeel van 0,17 dollar, vergeleken met de consensus van 0,09 dollar per aandeel.

De omzet van Micron steeg in het tweede kwartaal van 3,69 miljard naar 5,82 miljard. Het bedrijf rapporteerde over het tweede kwartaal een nettowinst van 793 miljoen dollar, of 0,71 dollar per aandeel, terwijl het in dezelfde periode een jaar eerder 2,3 miljard dollar, of 2,12 dollar per aandeel verloor.

Op aangepaste basis verdiende Micron 0,42 dollar per aandeel, terwijl het een jaar eerder 1,91 dollar verlies leed op aangepaste basis per aandeel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.