Navigation

Grote storing Microsoft & Crowdstrike: luchtvaart en anderen geraakt - update

Een reeks technische storingen heeft vrijdag luchtvaartmaatschappijen, banken en de London Stock Exchange getroffen. Deze verstoringen strekten zich uit van de VS tot Azië en volgden op een storing in de online diensten van Microsoft, waaronder Azure en Microsoft 365. Ook Crowdstrike heeft enorme problemen.

De bekendmaking van deze grote storing heeft meteen geleid tot onrust op de financiële markten. We zien momenteel dat de Amerikaanse futures direct in de min zijn gedoken, en de Europese beurzen, als we daar een blik op werpen, ondervinden sommigen op dit moment problemen vanwege de storing bij Microsoft. De beurzen die momenteel open zijn, manoeuvreren overwegend aan de voorzichtige, oftewel negatieve zijde.

Het is nog onduidelijk of de situatie zal meevallen of niet, en deze onzekerheid speelt momenteel mee. Mocht het meevallen, dan zou je waarschijnlijk een herstel zien, maar wat ons opvalt is dat er opnieuw een element is dat zorgt voor onrust en wordt aangegrepen om te verkopen. Dit duidt erop dat de markt nog steeds "shaky" is.

  • De problemen begonnen laat op donderdag in de VS als gevolg van een storing in de diensten van Microsoft.
  • Frontier Airlines, gevestigd in Denver, zette vluchten meer dan twee uur aan de grond en schreef de problemen toe aan de online diensten van Microsoft. Ze hervatten de vluchten om 23.00 uur New Yorkse tijd.
  • De London Stock Exchange ondervond een wereldwijd technisch probleem dat het publiceren van nieuws verhinderde.
  • In Azië meldden Japanse gebruikers 's middags problemen met Microsoft 365, wat luchtvaartmaatschappijen op de luchthavens van Mumbai en Hong Kong dwong passagiers handmatig in te checken.
  • Deze problemen deden zich voor net nadat Microsoft had gemeld een storing in de Azure-cloudservices te hebben opgelost.
London Exchange Joins Banks, Airlines Reporting Technical Issues
A series of technical glitches disrupted services at airlines, banks and the London Stock Exchange on Friday, an unusual cascade of failures that erupted from the US to Asia after Microsoft Corp. reported an outage across its online services.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.