Navigation

3M: met cijfers - nog geen reden om wat te doen - ondanks aantrekkelijke K/W

3M $MMM staat voorbeurs lager na de cijfers. Hoewel we het idee hebben dat het bedrijf door alle claims waar het mee te maken heeft, heen zal komen (zie ook eerdere berichten), blijven we nu nog afzijdig.

Wel ligt het aandeel in een lange accumulatiezone. Echter, het is nog steeds afwachten op momentum. En we willen echt zien dat de cijfers verder verbeteren, dan wel de marktomstandigheden.

Het aandeel wordt op ongeveer 10 à 11 keer de winst over 2024 verhandeld. Dat is op zich redelijk goedkoop. Echter, zolang beleggers niet bereid zijn om meer geld te laten stromen naar dit soort aandelen, zegt deze redelijke waardering ook niet al te veel.

3M heeft in het vierde kwartaal van 2023 een hogere winst behaald dan verwacht, ondanks een lichte daling van de omzet. De omzet daalde met iets minder dan een procent naar 8,0 miljard dollar, maar de winst per aandeel steeg naar 1,70 dollar. Aangepast voor bijzondere posten was dit 2,42 dollar.

De jaaromzet kwam uit op 32,7 miljard dollar, een afname van 4,5 procent ten opzichte van 2022. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 9,24 dollar, wat minder is dan in 2022, maar meer dan de verwachting van 3M zelf.

Voor 2024 verwacht het bedrijf tot 2,25 procent omzetgroei en een aangepaste winst per aandeel tussen 9,35 en 9,75 dollar. 3M ligt op schema om Health Care in de eerste helft van 2024 af te splitsen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.