Navigation

SCE Trader: Morning Call dinsdag 2 juli: iets lager - Lagarde - TSLA en meer

SCE Trader: Morning Call dinsdag 2 juli: iets lager - Lagarde - TSLA en meer

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €10 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 30 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De huidige signalen wijzen erop dat de Europese beurzen vandaag verdeeld tot waarschijnlijk iets lager kunnen starten. De Amerikaanse beurs sloot iets hoger, met een sterke Nasdaq, maar onderliggend was er weinig richting. Op de Aziatische beurzen zien we momenteel een gemengd beeld.

De futuresmarkten voor de Amerikaanse beurs suggereren dat New York vanmiddag iets lager zou kunnen starten.

De Europese beurzen, die gisteren een eerste golf van euforie ervoeren vanwege verminderde angst voor de Franse verkiezingen, staan vandaag voor een minder duidelijk beeld. Bovendien is er meer onzekerheid ontstaan over de rente.

ECB-president Lagarde benadrukte opnieuw dat het werk van de ECB nog niet klaar is en dat waakzaamheid geboden is. Ze waarschuwde dat een zachte landing voor de economie van de eurozone niet gegarandeerd is. Deze woorden weerspiegelen de veronderstelling dat de ECB een pauze gaat inlassen met betrekking tot renteverlagingen.

Ondertussen kijkt de markt ook uit naar een toespraak van chairman Powell, die waarschijnlijk inzicht zal geven in het rentepad van Amerika.

Op het gebied van bedrijfsnieuws is het tot nu toe vrij rustig, waardoor daar weinig impulsen vandaan komen. Wel zijn er in de media weer artikelen verschenen over de uitbreidingen van Taiwan Semiconductor, wat goed is voor ASML.

Op Wall Street zagen we onderliggend een zijwaartse beeld ondanks de plussen op de indices. NVIDIA wist ongeveer een kleine procent te winnen, zij het in een volatiele sessie.

Het aandeel Tesla wist weer opvallend te winnen in de aanloop naar haar leveringsgegevens met een stijging van 6%. De cijfers van BYD waren relatief sterk en dat kan aangeven dat de cijfers van Tesla juist zwak zijn.

Hoewel de verwachting is dat de cijfers van Tesla slecht kunnen zijn, begint de markt vooruit te kijken naar de toekomstige ontwikkelingen zoals de humanoid robots van Tesla, genaamd Optimus.

We hebben vaker geschreven over Optimus, en dit kan een reden zijn om binnenkort weer te investeren in Tesla, waarschijnlijk in etappes. Momenteel zijn we neutraal.

Het aandeel Amazon - waar we al langer op een up zitten - won 2%, wat de kracht van dit bedrijf aangeeft en de verwachting dat het aandeel trapsgewijs blijft stijgen.

In Azië is het beeld verdeeld. De China-gerelateerde indices liggen iets hoger, terwijl de Nikkei een procent weet te winnen. De andere markten zijn gemengd.

Bij obligaties is de rente opgelopen. Het Amerikaanse papier bereikte gisteren zelfs weer even bijna de 4,5% grens. Dit wordt gezien als een psychologisch niveau die eventueel daarboven een negatieve invloed kan hebben op risk assets zoals aandelen.

Momenteel staat het tienjarige Amerikaanse papier op 4,45%. Het Duitse papier staat op 2,6% en is daarmee verder opgelopen. Het Japanse papier noteert op 1,08%. Tegelijkertijd is de Italiaanse en Franse rente ook weer iets naar boven gegaan.

De Bank of Australia heeft opnieuw hawkish uitspraken gedaan over haar rentepad.

Bij valuta noteert de dollar momenteel iets zwakker, maar de bewegingen zijn beperkt. Bij commodities staat olie weer wat hoger, wat de oliegerelateerde aandelen in Europa kan ondersteunen. De markt begint ook anders te denken over een toekomstig verbod op fossielen-aangedreven auto's in Europa: dit proces zou wel eens langer kunnen duren.

De industriële metalen in China begonnen iets beter, maar het totaalbeeld blijft verdeeld. De goudprijs blijft relatief stabiel, wat een gunstig signaal is gezien de gestegen rente.

Bij crypto weet Bitcoin momenteel de 63.000 dollar vast te houden, wat een redelijk gunstig signaal is. Echter, het is nog steeds onduidelijk of er een nieuwe uitbraak naar boven komt. Als Bitcoin nieuwe toppen weet te bereiken, kan de rally daarna groot en fors worden, maar wanneer dat moment is, is nog steeds onduidelijk.

Samenvattend zal de handel in Europa waarschijnlijk verdeeld en wat terughoudend beginnen. Er wordt gelet op de toespraak van chairman Powell en de renteontwikkelingen in Frankrijk. De afgelopen 24 uur is de kapitaalmarktrente gestegen. In de chipsector blijft er positief nieuws binnenkomen, wat gunstig kan zijn voor de onderliggende trend. Maar nu eerst wordt een gemengde tot iets lagere opening verwacht voor Europa.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.