Navigation

SCE Trader: Morning Call vrijdag 6 september: op weg naar NFP data - usdjpy weer lager

SCE Trader: Morning Call vrijdag 6 september: op weg naar NFP data - usdjpy weer lager

Straks op onze website ondermeer aandacht voor Sofina, ASMI, Broadcom, Tesla en meer.

De huidige signalen wijzen op een overwegend verdeelde start van de Europese beurzen, in aanloop naar de publicatie van de werkgelegenheidscijfers (NFP) in Amerika. De schattingen lopen uiteen, maar gemiddeld wordt er voor de banengroei in augustus een aantal van rond de 170.000 verwacht.

De Amerikaanse beurzen vertoonden gisteren een jojo patroon en eindigden gemixt, terwijl de Aziatische beurzen, waaronder de Shenzhen-index in China die 1% lager staat, momenteel zwak zijn.

Op basis van de fair value van de Amerikaanse futuresmarkten, waar we momenteel weinig uit kunnen concluderen gezien de nog te verschijnen Amerikaanse banencijfers, lijkt het erop dat Amerika vanmiddag verdeeld zal starten, met een lagere waardering voor technologieaandelen.

De Europese beurzen, die gisteren relatief sterk presteerden, zullen vandaag waarschijnlijk een afwachtende houding aannemen. Het is niet uitgesloten dat de chipsector probeert te herstellen, hoewel er op dit potentiële herstel waarschijnlijk nieuwe verkopers kunnen reageren.

Dit mede omdat Broadcom nabeurs met resultaten kwam die goed waren, maar de vooruitzichten wat lager uitvielen, hoewel opvallend genoeg de verwachtingen voor de omzet uit kunstmatige intelligentie juist zijn verhoogd. Er verschijnt straks een apart artikel over Broadcom op de website.

Nabeurs in Brussel bracht Sofina een positieve update uit. We zitten al op een stijging bij Sofina, maar zijn nog niet van plan om ons aandeel te verzwaren, mede vanwege het huidige koerspatroon.

Wat betreft Wall Street. het beeld was verdeeld. Bijzondere aandacht ging uit naar het aandeel Tesla, dat een significante stijging doormaakte, gerelateerd aan de introductie van zelfrijdende functies in Europa binnenkort. De Amerikaanse beurzen bleven overigens binnen een bepaalde handelsrange.

In Azië was het beeld overwegend defensief tot zwak. De Chinese beurzen doen een stap terug, wat past binnen het bredere beeld van economische problemen in China. Een voormalige topman van de Chinese centrale bank merkte op dat China vooral deflatie moet bestrijden, een uitspraak die verder weinig impact had op de markt.

Op de obligatiemarkten daalde de rente weer. Het rendement op tienjarig Amerikaans papier staat nu op 3,72%, terwijl Japans, Duits, Italiaans en Frans papier ook lagere yields laten zien. Dit wijst erop dat de markt zich voorbereidt op een mogelijke harde landing.

Op valutamarkten daalde de dollar ten opzichte van de yen naar een stand van 143, wat wijst op de afbouw van de carry trade, wat vooral negatief lijkt voor technologiewaarden. Blijkbaar zit deze afbouw toch nog niet geheel in de markt verwerkt.

Bij commodities veerde olie op omdat de OPEC waarschijnlijk geen outputverhogingen gaat doorvoeren. De goudprijs verbeterde ook, terwijl sinaasappelsap 4% won. Het herstel bij industriële metalen was echter beperkt.

Op de crypto-markt was het beeld gisteren minder gunstig, hoewel er vandaag een kleine rebound in Azië is. Toch lijkt elke koopgolf de markt weer naar beneden te drukken, vooral bij de altcoins, door nieuwe verkooprondes.

Samenvattend verwachten we een verdeelde start van de markten, met op de korte termijn mogelijk verdere dalingen bij chipaandelen en andere tech, die van nature zeer volatiel zijn.

De zorgen over een harde landing nemen toe, wat de werkgelegenheidscijfers van vandaag in Amerika des te belangrijker maakt. Nu eerst op weg naar de opening van de Europese markten.

Op onze website meer, inclusief een database met duizenden artikelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.