Navigation

SCE Trader: Morning Call - donderdag 9 mei: gemixte start voorzien


Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €10 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 30 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De verwachting is dat Europa vandaag verdeeld zal starten, reflecterend op een gemengde afsluiting in Amerika en een onduidelijk beeld in in Azië.

De fair value van de Amerikaanse futures is momenteel iets lager als momentopname.

De Europese markten gaan ondermeer reageren op de resultaten van chipontwerper ARM Holdings, die nabeurs ongeveer 9% daalde vanwege een tegenvallende toekomstverwachting.

Wall Street toonde een onduidelijk beeld met een neutrale tot licht negatieve veiling van 10-jarig papier. Het aandeel Tesla sloot ongeveer 2% lager na nieuws over een mogelijk onderzoek naar fraude met de Autopilot.

Opvallend binnen de chipsector was dat het aandeel NVIDIA ook 1% verloor, terwijl ARM Holdings nabeurs redelijke cijfers rapporteerde maar een zwakkere outlook bood. Hoewel we ARM Holdings niet in onze portefeuille hebben, volgen we het nauwlettend als belangrijke indicator voor de chipindustrie.

Airbnb rapporteerde ook zijn cijfers die redelijk waren, maar de zwakkere vooruitzichten leidde tot een forse daling van de koers nabeurs. Robinhood presenteerde verrassend positieve resultaten, wat resulteerde in een koersstijging van ongeveer 4% nabeurs. We beschouwen Robinhood echter als een zogenoemd meme-aandeel en investeren daar niet in.

In Azië is het beeld verdeeld met winsten voor China-gerelateerde aandelenindices en voor Japan, terwijl andere indices iets lager staan, wat weinig duidelijke richting geeft voor Europa. China wordt gesteund door meer optimisme over de vastgoedsector die nu nog in het slop zit. Exporten uit China zijn weer geroeid wat als positief wordt gezien.

Op de obligatiemarkten zien we dat de rendementen zijn gestegen, wat een tegenwind vormt voor aandelen. Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsobligaties is opgelopen tot 4,51% en het Duitse equivalent staat op 2,46%. In Japan staat het rendement op 0,914% na meer hawkish uitspraken van de Bank of Japan.

De valutamarkt blijft richtingloos met vlakke noteringen. Bij commodities toont de olieprijs een bescheiden herstel maar overtuigt niet en heeft recent veel ingeleverd. Goud en zilver noteren iets hoger, al is het nog steeds onzeker of ze op de zeer korte termijn verder willen stijgen na een eerder sterke rally te hebben getoond.

Op de crypto-markt zijn de koersen in Azië verdeeld, met voorzichtige kopers die Bitcoin als een momentopname naar 61.700 dollar duwen. De altcoins, waaronder Near en Airweave, winnen respectievelijk 4% en 5%.

Resumerend, na een inspiratieloze sessie in Amerika en nabeurs cijfers die geen duidelijke steun bieden terwijl de rentes stijgen, lijkt het erop dat de markten aanvankelijk verdeeld gaan openen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.