Navigation

SCE Trader: Morning Call - dinsdag 9 juli: betere start voorzien

SCE Trader: Morning Call - dinsdag 9 juli: betere start voorzien

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €10 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 30 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


Na een iets lager slot op maandag in Europa is de verwachting dat de indices vandaag in de plus kunnen openen. In Amerika sloten de indices overwegend hoger, hoewel de Dow Jones fractioneel lager was. In Azië is het beeld gemengd, maar de Nikkei staat op nieuwe recordhoogtes.

Op basis van de fair value voor de Amerikaanse futuresmarkten, uiteraard een momentopname, zou de Amerikaanse beurs vanmiddag iets beter kunnen starten.

De Europese beurzen hebben maandag de verkiezingsuitslag in Frankrijk goed verwerkt. De openingswinsten werden echter wel weer ingeleverd toen de markten beseften dat het politieke spel nog niet geheel gespeeld is. Zoals bekend heeft geen van de drie blokken een meerderheid, wat als positief werd gezien voor de financiële markten. Nu moet blijken of deze mening van de markt ook stand blijft houden.

Vandaag richt de markt zich op de getuigenis van Powell voor congresleden. Dit is een tweedaagse sessie waarbij we verwachten dat Paul zich minder hawkish zal uitlaten in het persbericht dat vooraf wordt vrijgegeven. Dit zou eventueel ondersteunend kunnen zijn voor de onderliggende trend van de markten.

Wat bedrijfsnieuws betreft, bevinden we ons in de aanloop naar het kwartaalcijferseizoen, wat betekent dat de komende dagen relatief rustig kunnen zijn. Wel is het mogelijk dat er weer pre-closing calls zijn met analisten, wat plotselinge koersschommelingen kan veroorzaken.

Zo hield Umicore maandag een conference call met analisten, waaruit bleek dat Umicore voorzichtig blijft. Wij doen momenteel ook niets met Umicore.

Euronext heeft de handelsvolumes over de laatste maand gerapporteerd, die we als neutraal bestempelen. Het aandeel Euronext heeft echter beter gepresteerd dan wij hadden verwacht. Toch blijven wij kiezen voor Deutsche Börse.

Op Wall Street waren het opnieuw chipgerelateerde waarden die de indices ondersteunden. De Philadelphia Semiconductor Index won bijna 2%, met Taiwan Semiconductor met een winst van 1,4%. NVIDIA wist ook bijna 2% te winnen.

De handel in Amerika blijft in een stijgende lijn bewegen, ondanks dat sommige marktdeelnemers wijzen op zwakkere onderliggende statistieken en onzekerheden over de aankomende verkiezingen. De S&P 500-index bereikte voor de 52e keer dit jaar een nieuw all-time high.

In Azië is het beeld verdeeld, met Putin die een bezoek brengt aan India. De Indiase beurs staat momenteel iets hoger. De Japanse Nikkei toont een winst van meer dan 2% en staat op nieuwe recordhoogtes.

Op de obligatiemarkten is het beeld verdeeld tot vriendelijk, hoewel het effectief rendement op Amerikaans papier iets is gestegen naar 4,29%. Duits papier ligt op 2,51% en Japans papier op 1,08%. Italiaans en Frans papier liggen fractioneel lager.

Bij valuta is de dollar is fractioneel zwakker en basis- en industriële metalen in China liggen iets lager. De goudprijs is iets gestegen en olie staat iets lager.

Bij crypto heeft het herstel van maandag zich voortgezet, maar het is nog steeds niet overtuigend. Historisch gezien blijven crypto's vaak een tijd zijwaarts bewegen na grotere koersdalingen voordat er weer beweging komt.

Samenvattend lijkt het erop dat we vandaag beter gaan starten in Europa. We gaan op weg naar de getuigenis van Powell in een markt waar de newsflow overwegend laag is. Uiteraard houden we rekening met verrassingen, zoals elke dag door de pre-closing calls van bedrijven. Maar nu eerst een iets betere start voor Europa.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.