Navigation

SCE Trader: Morning Call - woensdag 10 april: op weg naar de CPI

SCE Trader: Morning Call - woensdag 10 april: op weg naar de CPI

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


Europese beurzen gaan naar verwachting iets hoger hoger openen. De Amerikaanse markten sloten gisteren iets hoger na een wisselvallige sessie, terwijl Azië een verdeeld beeld laat zien.

Op basis van de fair value van Amerikaanse futuresmarkten zou Wall Street vanmiddag naar verwachting rond het niveau van gisteren openen.

De Europese markten richten zich op de consumentenprijzen in Amerika, die nu worden beschouwd als het belangrijkste thema voor de richting van de financiële markten. De verwachting is dat als deze gegevens tegenvallen, beleggers hun renteverwachtingen verder kunnen aanpassen. Aan de andere kant blijven signalen wijzen op een dalende trend in de inflatie.

In Amsterdam kunnen de energie-gerelateerde waarden naar verwachting in de schijnwerpers staan, gezien de recente stijging van de olieprijs. Ook kunnen financiële waarden mogelijk steun bieden. De focus ligt ook op defensieaandelen, die gisteren een kleine crash doormaakten. De chipaandelen kunnen terughoudend starten, gezien de winstnemingen die momenteel plaatsvinden in Azië.

De Amerikaanse beurzen sloten gisteren licht hoger, waarbij Intel positief werd beïnvloed door de introductie van een nieuwe chip die de concurrentie met bepaalde chips van NVIDIA (sloot lager) aankan. Alphabet sloot ook hoger na een conferentie over nieuwe toepassingen, terwijl Tesla een winst van 2% boekte. Aan de andere kant kreeg de cannabissector klappen te verduren, met Tilray die daalde na een zwakke outlook. Boeing daalde na zwakke leveringscijfers en zouden we ook niks mee doen. We kiezen voor Airbus.

In Azië is het beeld terughoudend met Hong Kong bijna 2% hoger. Dit wordt toegeschreven aan het nieuws dat Jack Ma, oprichter van Alibaba, weer actiever betrokken raakt bij het bedrijf wat mogelijk kan leiden tot een heropleving van het aandeel. De koers van Alibaba stijgt met bijna 5%. We zitten op een up en misschien is dit wel het moment om onze "bets" te gaan vergroten.

Op de obligatiemarkten zijn de rendementen van Amerikaans, Japans en Duits tienjarig staatspapier respectievelijk gedrukt tot 4,36%, 0,796% en 2,368%.

Nieuw-Zeeland heeft de rentetarieven ongewijzigd gelaten op 5,5 procent. De Japanse bedrijfsinflatie kwam in maart uit op 0,8%, de derde stijging op rij en in lijn met de verwachtingen.

Op de valutamarkten is momenteel geen duidelijke trend zichtbaar, terwijl bij commodities olie een daling heeft geboekt en goud verder is gestegen.

Bank of America voorspelt dat de prijs van goud in het vierde kwartaal gemiddeld $2.500 zal bedragen, mogelijk stijgend naar $3.000 in 2025. Bank of America is ook positief over zilver. Opvallend is dat de bank negatief is over platina vanwege afnemende vraag vanuit de auto-industrie en een gebrek aan productiediscipline.

De cryptomarkt vertoont een gemengd beeld, met Bitcoin die momenteel rond de $69.000. De markt is momenteel aan het zig-zaggen in de aanloop naar de halving.

Resumerend. Hoewel de markt op korte termijn te maken heeft met onzekerheden, blijft de onderliggende trend naar verwachting opwaarts gericht. Beleggers blijven alert op de inflatiedata vanmiddag, waarbij een negatieve reactie slechts tijdelijk hoeft te zijn in geval van onverwacht hoge cijfers.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.