Navigation

SCE Trader: Morning Call - dinsdag 11 juni: zijwaartse start voorzien

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €10 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 30 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De signalen wijzen op een verdeelde start van Europa. In Amerika eindigden de indices iets beter met de S&P 500 index en de Nasdaq op een nieuw record. In Azië is geen duidelijk patroon zichtbaar met Hong Kong zwak.

Op basis van de fair value voor de Amerikaanse futures, wat uiteraard een momentopname is, zou Amerika vanmiddag verdeeld gaan starten.

De Europese beurzen gaan vandaag waarschijnlijk in eerste instantie zijwaarts beginnen. Na de dip van gisteren op de Franse beurs en een relatief sterke performance van de Amsterdamse beurs, wisten de Amerikaanse indices zoals de S&P 500 index en de Nasdaq wel op een record te sluiten, maar dit was slechts nipt.

De markten zijn uiteraard in afwachting van de consumentenprijzen morgen in Amerika en de Fed-rentebeslissing.

Op Wall Street was zichtbaar dat Apple ongeveer 2% daalde tijdens haar developers presentatie. Het gaat met OpenAI, wat stuitte op kritiek van Elon Musk. Het aandeel liep terug waarbij het nieuws geen duidelijke inspiratie was.

De koers van NVIDIA startte lager na de aandelensplitsing van 1 op 10, maar daarna herstelde de koers en eindigde hoger. Tevens was er goed nieuws rond Eli Lilly en haar Alzheimer-medicijn, wat mogelijk dit jaar op de markt komt. Daar komen we, net zoals op andere zaken, later vandaag op terug.

In Azië zien we een onduidelijk beeld, waarbij de beurzen van Hong Kong en Australië duidelijk lager liggen. India heeft wel alle verliezen van de verkiezingen weer goedgemaakt.

De markten in Azië nemen een afwachtende houding aan, wat weer te maken heeft met de afwachting van de inflatiegegevens in Amerika en de Federal Reserve meeting.

Op de obligatiemarkten is de rente in Azië geconsolideerd, nadat deze gisteren overwegend opliep. Het tienjarige Amerikaanse papier staat op 4,45%. Het Japanse papier staat op 1,02% en het Duitse papier op 2,67%.

Op maandag liep met name de Franse rente op, nu Macron vervroegde verkiezingen gaat uitschrijven.

Bij valuta is de dollar zijwaarts gaan bewegen. Bij commodities is olie iets lager en goud en zilver leveren toch weer iets in in Azië. Tegelijkertijd zien we dat bij commodities geen duidelijke trend is in andere sectoren.

Bij crypto is er enige verkoopdruk zichtbaar. Zo zien we dat de koers van Bitcoin momenteel is gedaald tot ongeveer 68.000 dollar. Wederom lukt het dus niet om door belangrijke weerstanden te komen.

Resumerend is de verwachting dat Europa vandaag zijwaarts gaat beginnen. In de loop van de dag kunnen er misschien individuele aandelen, zowel naar boven als naar beneden, wat uitschieten. Maar tot nu toe moeten we stellen dat ook het bedrijfsnieuws beperkt is.

De onderliggende signalen blijven redelijk goed, maar het is mogelijk dat de markt vandaag en zelfs morgen geen echte richting kiest, omdat het eerst wil weten hoe de inflatie in Amerika uitkomt en wat de Federal Reserve gaat doen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.