Navigation

SCE Trader: Morning Call - woensdag 13 maart - iets hoger van start


Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


Europa zal vandaag waarschijnlijk hoger openen na de winsten op Wall Street. In Azië is er echter een verdeeld beeld. Gisteren was er een herstel op de Amsterdamse en andere Europese beurzen, waarbij vooral de chipwaarden het goed deden.

Hoewel de CPI hoger was dan verwacht in Amerika, heeft het Goldilocks-verhaal geen wijzigingen ondergaan. Dat was de omschrijving van Bloomberg na hogere noteringen in New York.

De Amerikaanse futures liggen vlak op basis van fair value als momentopname.

De focus ligt vandaag vooral op de Duitse beurs waar verschillende bedrijven hun resultaten presenteren. Dit kan invloed hebben op de handel. Wij zitten al weer een tijd op een stijging van de DAX-index via een ETF.

Op Wall Street stegen de chipwaarden, met een opvallende rally in het aandeel Nvidia dat ruim 7% won. De consumentenprijzen in Amerika vielen dus iets hoger uit dan verwacht, maar worden niet als een grote verstoring gezien. De producentenprijzen worden morgen bekendgemaakt.

De Amerikaanse beurs kenmerkte zich verder door een daling in het aandeel Boeing waar het negatieve nieuws in een hoge flow naar buiten blijft komen

Jefferies heeft de iPhone-schattingen voor Apple verlaagd en verwacht lagere uitgaven voor geannuleerde projecten. Dit komt nadat verschillende insiders hun verwachtingen hebben bijgesteld waaronder top-analisten zoals Ming-Chi Kuo.

Op de Aziatische beurzen is een verdeeld beeld te zien, vooral vanwege onzekerheid over de Chinese economie.

Op de obligatiemarkten is de rente licht gestegen, maar blijft binnen recente niveaus. Het tienjarige Amerikaanse papier laat nu een rendement zien van 4,146 procent. Het Japanse tienjarig papier staat op een effectief rendement van 0,761 procent. En de Duitse bond, ook tienjarig, staat op een effectief rendement van 2,326 procent.

De dollar is momenteel iets zwakker. De dollar tegen de yen beweegt zijwaarts. Bij commodities staat de olieprijs fractioneel hoger en op de goudmarkt zien we dat het metaal momenteel zijwaarts manoeuvreert. De prijs van ijzers is weer lager in Azië. Cacao ligt op records.

Bij crypto blijft Bitcoin winsten boeken. MicroStrategy won gisteren in Amerika 7 procent, terwijl miners verdeeld waren. Bij altcoins was er selectieve vraag. Zo liet NEAR een sterke rally zien.

Resumerend. In Europa wordt verwacht dat zowel aandelen als crypto's hoger kunnen gaan in de vroege handel, maar het is nog onduidelijk of de winsten van gisteren in Amerika kunnen worden vastgehouden. De onderliggende toon in de markt blijft vriendelijk.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.