Navigation

SCE Trader: Morning Call - donderdag 13 juni: Na CPI & Fed positieve toon - AVGO

SCE Trader: Morning Call - donderdag 13 juni: Na CPI & Fed positieve toon - AVGO

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €10 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 30 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De verwachting is dat de Europese beurzen vandaag overwegend verdeeld kunnen openen. De inflatiecijfers, gemeten aan de CPI in Amerika, waren gunstig en de Federal Reserve meeting, waar de rente ongewijzigd bleef, was geen grote verrassing.

De handel kijkt naar een duidelijk hoger Amerika, terwijl de Aziatische beurzen momenteel een gemengd beeld tonen.

Op basis van de fair value van de Amerikaanse futuresmarkten zal Amerika vanmiddag waarschijnlijk vlak openen, met een verdere rally in de Nasdaq.

Dit is waarschijnlijk ook gunstig voor Europa nadat nabeurs Broadcom sterke resultaten presenteerde. De toelichting tijdens de conference call bevestigt dat dit een positief totaalbeeld schetst voor de technologie- en halfgeleidersector. Bij Broadcom is artificiële intelligentie één van de belangrijkste toekomstige drijfveren.

Hoewel dagen met winstnemingen mogelijk blijven, lijkt het erop dat de recordjacht op de belangrijkste wereldmarkten zal doorgaan. De markt is gewend geraakt aan hogere rentes en bedrijfsresultaten blijven sterk.

De Amerikaanse beurs bereikte een nieuw record op de S&P 500 en de Nasdaq 100, ondersteund door milde winsten in zwaarweger Apple en vooral Oracle, dat sterk steeg na beter dan verwachte resultaten. Oracle steeg tijdens de sessie met ongeveer 13%.

Amerikaanse beleggers reageerden ook positief op de inflatiedata (CPI), die iets gunstiger waren dan verwacht. Hoewel een snelle renteverlaging onwaarschijnlijk blijft, neemt de zorg over een nieuwe renteverhoging (die als hypothetische mogelijk was geschetst door Fed-members) af na de FOMC-meeting.

De Aziatische beurzen tonen een verdeeld beeld, hoewel de Koreaanse Kospi een sterke winst van 1,3% laat zien, gedreven door technologie.

De obligatiemarkten laten momenteel een vriendelijker beeld zien met een effectief rendement van 4,32% op tienjarige Amerikaanse staatsobligaties, 0,97% op Japanse obligaties en 2,53% op Duitse obligaties.

Amerikaanse staatsobligaties verminderden hun winsten nadat de Federal Reserve het aantal verwachte renteverlagingen dit jaar had teruggebracht tot slechts één

Bij valuta staat de euro tegen dollar op 1,08. Bij commodities is de olieprijs iets lager gegaan in Azië, en goud en zilver staan onder druk.

Basis- en industriële metalen doen eveneens een stap terug, en er gaan geruchten dat China koper verkoopt vanwege grote voorraden, al is dat niet bevestigd.

De crypto-markten laten zien dat de koers van Bitcoin onder de 68.000 dollar ligt, waarbij elke poging tot stijging tot nu toe niet lukt.

Resumerend, de verwachting is dat Europa vandaag verdeeld zal openen. De rentebeslissing van de Federal Reserve veroorzaakte geen verstoring en de bedrijfsresultaten blijven sterk, vooral in de technologiesector. Dit zijn ingrediënten die de recordjacht op de westerse wereldmarkten waarschijnlijk ondersteunen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.