Navigation

SCE Trader: Morning Call - donderdag 14 augustus: hogere start voorzien

SCE Trader: Morning Call - donderdag 14 augustus: hogere start voorzien

We hebben een nieuw onderdeel toegevoegd aan onze feed op onze website: 'Buy the Dip en Sell the Rip'.

Vandaag presenteren verschillende Nederlandse bedrijven hun kwartaalcijfers, waaronder NN Group (onderliggend sterk), Adyen (revenuen iets boven verwachtingen), Fagron, en Fastned. Deze cijfers kunnen mogelijk dit bericht kruisen. We gaan uiteraard deze cijfers bespreken op onze website.

Laten we verder gaan met de openingsprognose voor de Europese beurzen. We verwachten dat Europa de dag iets beter zal beginnen. In de Verenigde Staten zagen we een overwegend positief beeld bij lage handelsvolumes, en in Azië zien we momenteel een sterke stijging van de indices.

Op basis van de fair value van de Amerikaanse futuresmarkten verwachten we dat de Amerikaanse markten vanmiddag hoger openen als momentopname.

Wereldwijd waren de markten gisteren gericht op de Amerikaanse consumentenprijsindex. Deze gegevens waren redelijk gunstig. Hoewel de markt misschien op iets meer had gehoopt, zijn de gegevens goed genoeg om de Federal Reserve waarschijnlijk te laten besluiten de rente in september te verlagen. Dit blijkt ook uit de steeds meer dovish uitspraken van leden van de Fed.

De Europese beurzen krijgen vandaag te maken met een laatste reeks bedrijfsresultaten, waaronder die van enkele Nederlandse bedrijven. We verwachten geen grote verstoringen door deze cijfers.

Internationaal gezien presenteerde Cisco gisteren beter dan verwachte resultaten. Hoewel het aandeel Cisco vanaf het huidige niveau op up staat, vinden we dat het aandeel te weinig momentum heeft, waardoor de vraag rijst of we wel moeten blijven inzetten op verdere stijging. Hier komen we later vandaag op terug.

Op Wall Street zagen we dat de koersen grotendeels richtingloos waren bij lage omzetten, maar de markt toont een betere toon. Geopolitieke zorgen worden grotendeels genegeerd, en de markt voert een opwaartse correctie uit na de grote daling die we eerder zagen door de afbouw van de dollar-yen carry trade. Als deze trend doorzet, kunnen er mogelijk nog meer winsten worden geboekt.

Wat betreft geopolitieke spanningen, trekt de markt zich weinig aan van de huidige conflicten. We weten nog steeds niet hoe Putin zal reageren op de opeenvolgende verliezen, en in het Midden-Oosten is het relatief stil.

Enkele dagen geleden werd nog verwacht dat Iran snel een aanval op Israël zou uitvoeren. Nu wordt gesuggereerd dat Iran mogelijk te bang is en dat er slechts een kleine tegenactie zal komen.

Anderen blijven erbij dat Iran iets gaat doen en dat het nog steeds groot kan worden, maar dat het land nu een tactiek hanteert om te wachten, zodat het onduidelijk is wat en wanneer er iets gaat gebeuren.

De beurs van Israël trekt zich hier ook weinig van aan en is na de sterke daling van vorig jaar op 7 oktober volledig hersteld, en staat zelfs weer op hogere niveaus.

In Azië zien we dat de koersen over het algemeen sterk hoger liggen, hoewel een paar aandelen, zoals Tencent, lager staan ondanks uitstekende resultaten. Ook staan Alibaba en JD.com in de min in aanloop naar hun resultaten later vandaag.

Prosus heeft een groot belang in Tencent, wat betekent dat een stijging van Tencent ook Prosus ten goede zou komen. Vooralsnog zien we echter weinig beweging bij Tencent.

Bij de valutamarkten merken we op dat de dollar iets zwakker is geworden, terwijl de dollar-yen zijwaarts beweegt. Bij commodities zien we dat olie consolideert, goud gisteren een zijwaartse beweging maakte maar weer voorzichtig gekocht wordt in Azië.

Bij de industriële metalen zien we in het Westen een verdeeld beeld tot iets hogere koersen, terwijl de Aziatische industriële metalen het moeilijk blijven houden door de zorgen dat de Chinese economie langer zwak blijft dan verwacht. De Chinese economie, gemeten aan de hand van de detailhandelsverkopen, liet een kleine verbetering zien, maar dit is nog steeds veel te weinig.

In de crypto-markten is het beeld opnieuw onduidelijk. Bitcoin stond gisteren opnieuw onder druk, en de bredere cryptomarkten presteren nog steeds niet goed. Het lijkt erop dat er te weinig momentum is in de markt, en er wordt zelfs verondersteld door een aantal analisten dat er mogelijk pas na de Amerikaanse verkiezingen weer duidelijkheid zal komen.

Samenvattend: we verwachten vandaag belangrijke bedrijfsresultaten uit Amsterdam. Internationaal gezien nemen de markten steeds minder aanstoot aan geopolitieke spanningen en andere kwesties. We zien een opwaartse correctie na de grote dip door de afbouw van de carry trade. Als er geen grote verstoringen komen, is het mogelijk dat we op korte termijn nog enkele extra procenten winst gaan zien. Maar zoals altijd zijn er geen garanties. Op onze website meer.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.