Navigation

SCE Trader: Morning Call dinsdag 15 oktober - positieve stemming bij start

SCE Trader: Morning Call dinsdag 15 oktober - positieve stemming bij start

Op onze website vandaag weer aandacht voor verschillende zaken. Ondermeer voor Bitcoin, Optimus, Fastned, Alfen, ArgenX en meer.

De huidige signalen wijzen op een hogere opening voor de Europese markten. In de Verenigde Staten bereikten de indexen nieuwe recordhoogtes. In Azië zien we momenteel een gemengd beeld, maar de ondertoon wordt vriendelijk genoemd.

Daarnaast willen we opmerken dat de olieprijs weer is gedaald naar $71,60 per vat. Dit komt door geruchten dat Israël, als reactie op Iran, heeft besloten geen oliefaciliteiten aan te vallen. Dit zijn echter slechts geruchten, en we moeten afwachten hoe dit zich ontwikkelt.

Op basis van de fair value lijkt het erop dat de Amerikaanse futuresmarkten een hogere start suggereren. Dit is uiteraard een momentopname.

In Amsterdam wacht de markt op de resultaten van Fastned, die mogelijk dit bericht kruisen en uiteraard op onze website worden gepubliceerd met onze visie.

Verder heeft Ericsson vanochtend zijn kwartaalcijfers gepubliceerd, en deze waren beter dan verwacht.

Over het algemeen zijn de signalen positief, waarbij beleggers negatief nieuws negeren en vooral naar boven willen kijken. Met andere woorden, het is risk on, en dat is momenteel de trend.

Hoewel er op een bepaald moment een breuk kan komen, lijkt de start van de handel opnieuw positief te zijn. Het feit dat verschillende medewerkers van de Amerikaanse Federal Reserve, waaronder gouverneur Waller, voorzichtig zijn geworden met betrekking tot renteverlagingen, lijkt de markt weinig te deren. Dit wordt juist gezien als een teken van een betere economie.

Op Wall Street was het opnieuw feest, met indices op records. NVIDIA bereikte het hoogste slotniveau ooit, met een koers van $138,07. Het handelsvolume was echter laag, wat deels te wijten was aan Columbus Day, waardoor de obligatiemarkten en banken gesloten waren.

Het was een soort halve vrije dag, maar ondanks dat, blijft de Amerikaanse beurs opwaarts gericht. Er wordt gespeculeerd dat de indices ronde getallen zullen opzoeken aan de bovenkant. Dit betekent niet dat we in een rechte lijn omhoog gaan, maar het lijkt erop dat zelfs op de korte termijn de recordrally kan doorgaan.

In Azië zien we momenteel een gemengd beeld. De Nikkei staat hoger, terwijl China-gerelateerde indices wat terugzakken. Toch wordt verwacht dat ook de Chinese markten deelnemen aan de opwaartse beweging.

Op de rentemarkten zien we dat het rendement op Amerikaanse 10-jarige staatsobligaties op 4,09% staat, wat betekent dat het effectief rendement licht is gedaald. In Japan is het rendement op staatsobligaties iets gestegen naar 0,97%, terwijl het Duitse papier vlak ligt op 2,28%. De rente op Italiaanse en Franse staatsobligaties is iets gedaald.

Er wordt verwacht dat de VS rente langer op een hoger niveau kan blijven, maar aandelenmarkten relativeren dit, omdat de signalen tot nu toe wijzen op het uitblijven van een harde landing voor de Amerikaanse economie.

Wat betreft commodities is de olieprijs sterk gedaald, maar we zien ook dat de goudprijs lager ligt. Er wordt gesuggereerd dat beleggers de afgelopen 24 uur zijn overgestapt van goud naar bitcoin. Toch denken we dat de goudrally nog steeds kan doorzetten. Bij de softs zien we dat koffie en sinaasappelsap in prijs zijn gestegen, terwijl koper bij de zware metalen een stapje terug doet.

In de crypto-markten was Bitcoin de grote winnaar, met een forse rally. Er is de verwachting dat deze beweging zich nog kan voortzetten, maar om nieuwe records te bereiken is waarschijnlijk meer nodig. Ondertussen blijven de negatieve verhalen rond Ethereum aanhouden, hoewel ook deze koers een herstel liet zien.

Samenvattend lijkt het erop dat we vandaag een sterkere start zien, waarbij de markten in een risk-on modus staan. Beleggers lijken zich weinig aan te trekken van slecht nieuws en kijken vooral vooruit.

Het bedrijfscijferseizoen is begonnen, en als de resultaten goed zijn, kan dit een extra stimulans vormen. Maar eerst een betere start van Europa.

Op onze website meer, inclusief een database met duizenden artikelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.