Navigation

SCE Trader: Morning Call - dinsdag 16 juli: kat uit de boom kijken

SCE Trader: Morning Call - dinsdag 16 juli: kat uit de boom kijken

De huidige signalen wijzen erop dat Europa verdeeld zal starten. De Amerikaanse beurs kon het weer niet laten om records te breken, hoewel deze van de toppen af eindigde, terwijl in Azië momenteel zichtbaar is dat het beeld op de belangrijkste indices verdeeld is.

Op basis van de fair value van de Amerikaanse futures, op het moment van schrijven, zou Amerika vanmiddag iets hoger gaan starten.

De Europese beurzen, die gisteren een terughoudende dag hadden en niet konden meekomen met het optimisme in Amerika, lijken vandaag opnieuw wat achter te blijven bij de start. De handel in Europa kenmerkt zich dus niet door de ongebreidelde koopdrang zoals die momenteel in Amerika heerst.

De Europese beurzen hebben vanochtend ook weer te maken met een nieuwe winstwaarschuwing in de luxe kledingsector, deze keer van Hugo Boss, die zijn omzetverwachting temperde. Dit was overigens niet onverwacht.

In de komende periode komen er verschillende grote bedrijven met cijfers. Morgen staat in Nederland ASML op het programma dat we al langer geleden hebben gekocht.

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €10 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 30 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.

De markten in Europa reageren tot nu toe ook zeer beperkt op de steeds duidelijkere signalen dat de Federal Reserve de rente dit jaar mogelijk meer dan één keer gaat verlagen.

De speech van Chairman Powell van de Fed gisteren bevatte geen nieuwe elementen, maar kan wel als "relaxed" omschreven worden. Non-voter Goolsbee liet doorschemeren dat de rente eerder dan verwacht verlaagd kan worden.

Het drama rond Donald Trump, de moordaanslag, heeft tot nu toe verder geen gevolgen gehad. De financiële markten lijken de voorkeur te geven aan Trump als president boven de huidige zittende president Biden. Maar ook bij Trump is het geen "free lunch", om het zo uit te drukken.

Op Wall Street zagen we opnieuw dat er flink werd gekocht bij de start, maar bij het slot werd de markt toch voorzichtiger. Het is onduidelijk of de markt nu wel of niet op korte termijn overhyped is. De resultaten van Goldman Sachs hadden verder geen invloed op de handel.

In Azië zien we dat de aandelenmarkten niet echt meedoen. Er is een verdeeld beeld zonder een duidelijke trend, met zorgen over de Chinese economie en zorgen in China dat er grotere handelsbarrières komen.

Bij valuta noteert de dollar momenteel zijwaarts. Bij commodities zien we dat de olieprijs iets lager ligt. Industriële en basismetalen blijven nog steeds achter, terwijl de goudprijs juist blijft stijgen. Wij verwachten dat de rally in de goudprijs kan aanhouden. Wij zitten al wat langer op een stijging van goud.

Bij obligaties staat het tienjarige Amerikaans papier momenteel op een effectief rendement van 4,21% en is daarmee verder gedaald. Het Japanse papier staat op 1,03% en het Duitse papier op 2,48%. Italië en Frankrijk tonen ook iets lagere yields momenteel.

Bij crypto is de stemming de laatste paar dagen goed. De koers van Bitcoin blijft stijgen en de vraag is nu of deze toch weer weerstand zal ondervinden zoals we de afgelopen tijd zagen.

Vandaag zou de focus kunnen liggen op Ethereum omdat volgens bronnen op 23 juli officieel de handel in Ethereum spot ETF's begint. Wij blijven kiezen voor Bitcoin en zien geen voordelen in spot ETF's ten opzichte van de fysieke Ethereum munt.

Samenvattend ziet het ernaar uit dat Europa wat voorzichtig gaat starten. Dat zijn we ondertussen wel gewend en uiteindelijk sluipt ook Europa steeds verder omhoog. De Europeanen lijken op dit moment wat twijfels te hebben of de winsten in Amerika daadwerkelijk worden vastgehouden. De winsten zijn opmerkelijk na reeds waarschuwingen van belangrijke strategen van grote effectenhuizen die juist zeggen dat er een flinke correctie aankomt. Maar de markten kiezen hun eigen weg. En zo zien we nu eerst een verdeelde start en dan kijken we verder.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.