Navigation

SCE Trader: Morning Call woensdag 18 september: verdeeld tot iets lager

SCE Trader: Morning Call woensdag 18 september: verdeeld tot iets lager

Op onze website vandaag aandacht voor Microsoft $MSFT, andere aandelen, de Fed en om 8 uur een artikel over de pagers van Hezbollah en nog meer.

De verwachting is dat de Europese beurzen vandaag verdeeld tot fractioneel lager openen, voornamelijk omdat de markten afwachtend zijn in aanloop naar de rentevergadering van de Federal Reserve. Deze beslissing wordt pas na het sluiten van de Europese beurzen bekendgemaakt. De Amerikaanse beurs was gisteren onrustig, terwijl er in Azië geen duidelijke lijn te zien is.

Op basis van de fair value van de Amerikaanse futuresmarkten – al zegt dit momenteel niet veel – zal de Amerikaanse beurs vanmiddag waarschijnlijk verdeeld openen.

De Europese markten presteerden gisteren redelijk goed, met een onderliggende vriendelijke stemming. De grote vraag is nu hoe er gereageerd zal worden op de rentebeslissing van de Federal Reserve, waarbij men verdeeld is over een verhoging van 25 of 50 basispunten.

De ontwikkelingen rond Hezbollah en de ontplofte pagers zouden mogelijk enige invloed kunnen hebben, hoewel de markten zich, zoals eerder gezegd, lijken te hebben gehard tegen geopolitieke conflicten. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben echter hun vluchten naar onder andere Tel Aviv geannuleerd vanwege zorgen over een mogelijke escalatie.

Tot nu toe is de nieuwsflow rustig, en het lijkt erop dat de markten een "wait-and-see" houding aannemen.

Op Wall Street was er een onduidelijk beeld, wat logisch is in de aanloop naar de FOMC-vergadering van vanavond. Intel reageerde positief op veranderingen binnen het bedrijf en een order van AWS, hoewel de omvang van deze order onduidelijk is. Wij blijven voor nu echter weg van Intel. Verder stegen lokale fondsen in de VS, zoals gemeten aan de Russell 2000.

In Azië blijft het beeld onduidelijk. De beurs van Hongkong presteert beter, ondanks dat Goldman Sachs de winstverwachtingen voor bedrijven genoteerd in Hongkong heeft verlaagd.

De obligatiemarkten tonen verdeeldheid, waarbij de rendementen licht oplopen. Het tienjarige Amerikaanse staatsobligatierente staat op 3,65%, Japanse staatsobligaties op 0,82% en Duitse op 2,15%. Italiaans en Frans papier tonen een iets hoger rendement.

De dollar is verder verzwakt, met een koers van 141,3 ten opzichte van de yen, wat wijst op een kleinere renteverschil tussen Japan en de VS.

De aandacht bij commodities ligt momenteel op goud, dat rond de 2600 dollar noteert. Mocht de Federal Reserve minder dovish blijken dan verwacht, kan goud eerst een daling meemaken voordat het weer verder stijgt.

De olieprijs steeg aanvankelijk vanwege de spanningen rond Hezbollah, maar is inmiddels iets gedaald. Graanprijzen zijn iets hoger, suiker stijgt met 2%, en ook koffie presteert sterk. Timmerhout (lumber) noteerde een stijging van 1,5%, terwijl industriële metalen een onduidelijk patroon blijven vertonen.

Op de crypto-markt was er gisteren vraag in de VS, waardoor de koers van Bitcoin steeg tot 60.500 dollar, wat nog altijd binnen de recente handelsrange ligt.

Samenvattend verwachten we vandaag een afwachtende markt. De uitkomst van de FOMC-vergadering van vanavond zal pas morgen invloed hebben op de Europese markten. De vraag blijft of de rente met 25 of 50 basispunten zal worden verhoogd. Voor nu lijkt het erop dat we richting een verdeeld begin van de handelsdag gaan.

Op onze website meer, inclusief een database met duizenden artikelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.