Navigation

SCE Trader: Morning Call - woensdag 20 maart -


Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.



De Europese markt zal naar verwachting vandaag met kleine schommelingen van start gaan, na een gemengde handel gisteren die werd ondersteund door Wall Street. De Amerikaanse beurzen eindigden gisteren hoger en de Aziatische markten laten momenteel positieve cijfers zien met Japan gesloten.

De Amerikaanse futures tonen op dit moment een lichte daling, dat is slechts een momentopname.

De Europese markten richten zich vandaag op het rentebesluit van de Verenigde Staten, dat vanavond pas bekend zal worden gemaakt. Dit betekent dat de Europese markten pas morgen kunnen reageren.

Ondanks het herstel dat gisteren in de Amerikaanse indices te zien was hoeft Europa niet mee te doen aan deze stijging met de afwachtende houding die de laatste tijd zichtbaar is.

De focus zou kunnen liggen op luxe fondsen in Europa, aangezien Kering een omzetwaarschuwing heeft afgegeven, met name vanwege tegenvallende prestaties bij Gucci in Azië. Dit lijkt echter voornamelijk bedrijfsspecifiek te zijn, dus het effect kan uiteindelijk beperkt blijven.

Op Wall Street sloot de S&P 500-index opnieuw op een nieuw record in afwachting van de FOMC-meeting. Het aandeel Nvidia opende lager, maar wist zich gedurende de dag te herstellen en zelfs iets hoger te sluiten.

Daarentegen daalde Intel met 1,5%, ondanks een artikel in de New York Times waarin werd gemeld dat president Biden een subsidie aan Intel zal aankondigen voor de uitbreiding van hun chipfabrieken.

Super Micro daalde ongeveer 9%. In de media werd vooral aandacht besteed aan de aankondiging dat het 2 miljoen aandelen uitgaf, maar er werd ook een extra melding toegevoegd waarin de eerdere uitspraken van de topman werden herroepen. Hij had eerder aangegeven dat hij een omzet van 25 miljard dollar verwachtte. Nu zijn deze uitspraken ingetrokken, wat aangeeft dat de omzetgroei hoog kan zijn, maar minder dan eerder werd aangenomen.

Op de Aziatische markten zien we hogere noteringen, waarbij China haar rentetarieven ongewijzigd liet, zoals verwacht. Met name de Koreaanse Kospi-index vertoont krachtige cijfers, wat zou kunnen suggereren dat chipgerelateerde aandelen in Europa het redelijk goed kunnen doen.

Bij obligaties is zichtbaar dat in aanloop naar de FOMC-meeting het 10-jaars effectief rendement rond de 4,3% blijft schommelen voor de Amerikaans 10-jarige leningen. De Duitse 10-jarige rente staat nu op 2,45%.

Op de valutamarkten is weinig beweging zichtbaar. Bij commodities zette olie zijn rally voort, waarbij de weerstand nu lijkt te zijn doorbroken, wat mogelijk tot meer winsten kan leiden. De goudprijs vertoont een milde daling zonder een duidelijke trend in de afgelopen 24 uur.

Bij de cryptomarkten zien we lagere noteringen. De cryptomarkt is nog steeds onstabiel, voornamelijk vanwege de overvloed aan speculatie in de handel. Veel munten zijn geassocieerd met memecoins en hebben geen reële waarde.

De spot Bitcoin ETF's hebben de afgelopen 24 uur een uitstroom gezien, wat kan wijzen op meer winstnemingen in de munt zelf.

Resumerend, er wordt verwacht dat Europa bij de opening weinig beweging zal laten zien, in afwachting van ontwikkelingen die vandaag plaatsvinden, met name het rentebesluit in Amerika. De cryptomarkten blijven onder druk liggen en zoeken nog steeds naar een bodem, waarbij er mogelijk meer neerwaartse druk kan zijn op de korte termijn. Ondertussen lijkt de markt weinig aandacht te besteden aan de toenemende spanningen tussen het Westen en Rusland. Het kan een afwachtende dag kunnen worden met selectieve vraag en aanbod.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.