Navigation

SCE Trader: Morning Call - donderdag 20 juni: bescheiden hoger - ASML - DEME - NN

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €10 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 30 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De verwachting is dat Europa vandaag met bescheiden winsten gaat beginnen. New York was gisteren gesloten en we zien in Azië overwegend juist iets lagere noteringen.

Op basis van de fair value van de Amerikaanse futures, wat echter slechts een momentopname is, zou Amerika vanmiddag gemengd gaan starten met technologie hoger.

De Europese beurzen kijken dus vandaag aan tegen een eigenlijk iets verdeeld beeld. De rente iets is opgelopen en Azië dat niet meewerkt, wijzen de futures voor de Europese markt juist op een fractioneel betere start. Echter, zoals gesteld, de echte trend wordt pas vanmiddag bepaald aan de hand van de Amerikanen.

In Europa blijven de verkiezingen in Frankrijk een belangrijke rol spelen. De meningen beginnen nu bij brokers en banken uiteen te lopen. Er zijn banken die inderdaad vrezen voor verdere ellende en een grotere spread tussen de Duitse en Franse obligaties, maar er zijn ook brokers en banken die erop wijzen dat deze ontwikkeling die we nu zien overdreven is en straks een nieuw koopmoment gaat bieden.

Wel blijft er goed nieuws binnenkomen uit de chipgerelateerde sector. Het blijkt namelijk opnieuw uit een researchrapport dat Taiwan Semiconductor de vraag niet aankan. Dit is een positief signaal voor Taiwan Semiconductor zelf, maar kan ook gerelateerd worden aan ASML waar we ook een verdere stijging van verwachten. Straks op onze website komen we hierover nog met een artikel.

Ook kwam DEME met met een groot contract voor onderzeese kabels voor het Prinses Elisabeth Eiland. Samen met Hellenic Cables zal DEME hoogspanningskabels leveren en installeren voor dit energie-eiland in de Belgische Noordzee.

Het Financieele Dagblad meldt dat NN Group de Nederlandse betaalmarkt wil betreden. Dit kan als een mild positieve ontwikkeling worden gezien. Op woensdag hebben we een nieuwe rubriek op onze website gelanceerd die over opties gaat. De optieexpert Hubert Meijles heeft toevallig een strategie bedacht met opties voor NN Group. Zijn strategie met betrekking tot NN Group is hier te vinden.

Op Wall Street was er dus geen handel nadat op vrijdag de indices voor de 31ste keer op een record sloten met NVIDIA dat nu het duurste bedrijf ter wereld is geworden.

In Azië zien we momenteel dat de handel overwegend terughoudend is. Chinese gerelateerde indices die gisteren nog terrein konden boeken, vooral de Hang Seng index, daar zien we momenteel ook minnen op de borden.

Bij obligaties is het effectief rendement op het Amerikaanse 10-jaars papier momenteel 4,23%. Het Japanse papier laat op dit moment een effectief rendement zien van 0,95%. Het Duitse papier staat op 2,41%. Daarmee zijn deze tarieven iets gestegen.

Ook de Italiaanse en Franse rente is fractioneel opgelopen. Vandaag vergadert de Bank of England. De markt is verdeeld of de rente zal worden verlaagd. De meeste economen rekenen op geen wijziging. De huidige 10-jarige Britse yield is 4,07%. Ook de Zwitsers en de Noren houden een rente-meeting.

Bij valuta is het beeld momenteel zijwaarts te noemen. Wel wordt gesuggereerd dat als de aankomende Franse verkiezingen de markten niet aanstaan, de Zwitserse franc als veilige haven wordt gebruikt en kan stijgen. Daardoor houden valutahandelaren ook weer rekening met interventies in de Zwitserse munt.

Bij commodities consolideert olie de recente winsten. De goudprijs ligt iets hoger op dit moment en weet opnieuw de belangrijke steunlijnen te houden.

Bij de basis- en industriële metalen was de start in China iets beter voor deze grondstoffen, maar we zien momenteel toch eerder weer een wat verdeeld patroon. China blijft stimuleren en dat kan volgens handelaren langzamerhand weer tot support leiden van industriële metalen.

Crypto noteert op dit moment fractioneel hoger, nadat we de afgelopen dagen juist weer zwakte hebben gezien. De hoop op een snel goedgekeurde Ethereum ETF zal volgens een aantal partijen kunnen leiden tot een stijging. Echter, gezien het huidige patroon is de kans vrij groot dat deze stijging slechts tijdelijk is. Immers, de huidige katalysatoren voor de cryptomarkt zijn te weinig om opnieuw al een stijgende trend te gaan vertonen.

Resumerend, we gaan er vanuit dat de markt op dit moment verdeeld tot iets hoger gaat starten. Dan moeten we maar eens kijken of de winsten worden vastgehouden.

Terwijl in Europa men zich zorgen maakt over ondermeer Frankrijk, trekken de Amerikanen constant hun eigen pad. Iets wat ze natuurlijk altijd al doen.

Nu wordt de vraag of Amerika vanmiddag de recordrun weet voor te zetten. Dan zou je zeggen dat Europa steun van krijgt. Maar dat weten we pas vanmiddag en nu eerst maar op weg naar de opening die we dus momenteel iets hoger tot gemixt inschatten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.