Navigation

SCE Trader: Morning Call - dinsdag 21 mei: gemixte start - Ethereum sterk hoger


Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €10 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 30 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De verwachting is dat Europa vandaag gemengd tot iets lager zal starten. In Amerika was er geen duidelijke trend te zien en in Azië zijn de meeste beurzen zwak, met name Hongkong.

Op basis van de fair value van de Amerikaanse futures, een momentopname, zou Amerika vanmiddag fractioneel hoger kunnen openen.

De markten in Europa, die gisteren al een afwachtende houding aannamen, kunnen waarschijnlijk vandaag hetzelfde sentiment volgen.

Woensdag worden de cijfers van Nvidia nabeurs in New York bekendgemaakt, en beleggers lijken hierop te wachten. Intraday-dipjes zijn niet uitgesloten, aangezien korte termijn beleggers mogelijk winst willen veiligstellen na de recente stijgingen.

De focus ligt momenteel op Nvidia en de rentemarkten. Hoewel de rente de afgelopen dagen fractioneel is gestegen, wordt dit niet als verstorend beschouwd, omdat de bewegingen te klein zijn.

In Europa heeft Alfen cijfers gepresenteerd die zwak waren. Hoe de koers zal reageren, is nog afwachten. Als de koers stijgt, zien we dit als een kans om te verkopen. We zien geen potentieel in Alfen, maar komen hier later vandaag op terug in onze feed.

Wall Street vond geen richting. Voorbeurs kwam JP Morgan met een update die redelijk goed was, maar verloor later in de sessie terrein door zorgen over een mogelijk sneller vertrek van CEO Jamie Dimon. Het vinden van een opvolger blijkt moeilijk.

Zoom publiceerde nabeurs redelijk goede cijfers, maar het aandeel verloor toch waarde. We doen niks met dit aandeel. Palo Alto Networks rapporteerde ook redelijke cijfers, maar ging nabeurs 8% lager door teleurstellende vooruitzichten. Dit aandeel wordt als duur beschouwd, ondanks de sterke sector waarin het opereert.

In Azië zijn de markten momenteel negatief, vooral de beurs van Hong Kong, met forse dalingen voor aandelen gerelateerd aan elektrische auto's en technologie. Dezelfde zwakte in technologie zien we in Zuid-Korea, wat kan betekenen dat er in Europa meer voorzichtigheid rond technologie kan zijn.

Op de obligatiemarkten noteert het effectief rendement van het tienjarige Amerikaanse papier momenteel op 4,45%, het Japanse op 0,98% en het Duitse op 2,53%. Deze rentes zijn de afgelopen dagen licht gestegen, maar niet genoeg om de markt te verstoren. Uitspraken van Fed-leden blijven overwegend hawkish, wat erop wijst dat de rente voorlopig niet verlaagd zal worden.

Bij valuta toont de dollar momenteel geen duidelijke richting. Bij commodities is olie iets gedaald, maar blijft boven haar steunniveaus. Goud en zilver noteren lager door winstnemingen, wat geen breuk in de opgaande trend betekent. Basismetalen en industriële metalen nemen een pauze, maar de opwaartse trend blijft intact, vooral voor koper.

Bij crypto draait het om Ethereum, dat profiteert van de verhoogde kans van een goedkeuring op een Ethereum spot Bitcoin ETF. Dit heeft geleid tot een sterke koersstijging naar $3650. Bitcoin heeft ook geprofiteerd en staat op $70.800, dichrer bij haar oude top. Het is afwachten of het echt hier doorheen breekt wat nog geen gedane zaak is.

De altcoins veerden ook op door het nieuws rond Ethereum, maar de kans op spot ETF's voor altcoins is klein. Dit is meer een knee-jerk reactie, ondersteund door emotie en niet door feiten.

Resumerend, de verwachting is dat Europa gemengd zal starten. Er kunnen intraday dipjes voorkomen, mogelijk in lijn met de kans dat Amerikaanse futures ook kunnen zig-zaggen. Een duidelijke richting wordt waarschijnlijk niet gekozen bij de huidige informatie, omdat de focus nu ligt op de cijfers van Nvidia die woensdag nabeurs uitkomen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.