Navigation

SCE Trader: Morning Call - weer zijwaartse start voorzien - BLS herziening vandaag

SCE Trader: Morning Call - weer zijwaartse start voorzien - BLS herziening vandaag

We hebben een nieuw onderdeel toegevoegd aan onze feed op onze website: 'Buy the Dip en Sell the Rip'.

Er komen een aantal Nederlands beursgenoteerde ondernemingen met cijfers. Deze worden gepubliceerd op onze website en hoe er tegenaan gekeken wordt.

De signalen wijzen op een ongeïnspireerde en zijwaartse start van Europa. New York was iets lager en Azië ligt er als een natte krant bij. De eerste headlines van Avantium vinden we weinig sprankelend. Misschien dat het aandeel positief reageert op headlines zoals "meer omzet en minder verlies". Maar ondertussen moet er nog steeds meer geld bij.

Op basis van de fair value van de Amerikaanse futures als momentopname zou Amerika iets beter starten

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) gaat vandaag de voorlopige benchmarkherziening van de niet-agrarische werkgelegenheidsgegevens van april 2023 tot maart 2024 vrijgeven. Volgens Goldman Sachs zal dit de grootste neerwaartse herziening in ten minste 7 jaar kunnen zijn.

Op Wall Street sloten de indices overwegend iets lager, met NVIDIA dat 2% in de min eindigde. De handel kenmerkte zich door een gebrek aan duidelijke richting en opnieuw lage omzetten.

Het volume van de S&P 500 $SPX is 25% lager dan het gemiddelde van de laatste 30 dagen, zo melden handelaren. Dit is ook een reden dat de markt momenteel als een flipperkast wordt ervaren.

Nabeurs daalde de koers van JD.com aanzienlijk, omdat Walmart van plan is haar belang in het bedrijf te verminderen. Het aandeel daalde met 10% na de officiële handelssessie.

In Azië is het beeld gemengd en lager. De beurs van Hongkong, de Hang Seng Index, ligt momenteel ongeveer een procent in de min, mede door de koersdruk van JD.com. Daarnaast werden de cijfers van Geely, de automaker, niet enthousiast ontvangen. Het aandeel staat momenteel lager.

Bij de obligatiemarkten zien we dat het tienjarige Amerikaanse staatsobligatie op 3,81% staat, het Japanse papier op 0,88%, en het Duitse papier op 2,21%. Italiaans en Frans schuldpapier laten een iets lager effectief rendement zien.

Er heerst misschien wel te veel optimisme, met name in Amerikaanse obligaties. Dit vanwege de verwachting van meerdere renteverlagingen door de Federal Reserve en in aanloop naar de bijeenkomst in Jackson Hole. Als de rente toch iets zou stijgen, wordt dat niet als een verstoring gezien, aangezien deze recentelijk fors is gedaald.

Op de valutamarkten beweegt de dollar zijwaarts, terwijl de dollar-yen momenteel op 145,5 staat, wat wijst op blijvende koersdruk.

Bij de commodities consolideerde de goudprijs, waarbij de onderliggende trend opwaarts is. De olieprijs blijft zwak. Koper consolideerde. Bij de soft commodities steeg de prijs van cacao weer flink, met ongeveer 3,5%.

Crypto toont geen duidelijke trend, ook niet in Azië. Bitcoin staat op 59.500 dollar. Hoewel er op dips mogelijk wordt gekocht, blijven de volumes relatief laag. Altcoins blijven geplaagd door valse nieuwsberichten, zoals gisteren weer bleek toen een gerucht de ronde deed dat Gary Gensler, mocht Kamala Harris de verkiezingen winnen, de nieuwe minister van Financiën zou worden. Dit bleek echter niet waar te zijn, en dergelijke nepberichten blijven een groot probleem voor de cryptomarkt.

Resumerend verwachten we een verdeelde opening met lage omzetten in Europa. Er zal worden gereageerd op een handvol bedrijfsresultaten dat naar buiten komt. Daarna gaan de markten waarschijnlijk hun blik weer richten op Amerika, in afwachting van mogelijke acties die de trend van de dag kunnen bepalen. Op onze website meer.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.