Navigation

SCE Trader: Morning Call - dinsdag 23 april: kans op verdere bear squeeze

SCE Trader: Morning Call - dinsdag 23 april: kans op verdere bear squeeze

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €3 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 14 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.


De verwachting is dat Europa vandaag hoger gaat starten. Amerika was sterk en in Azië zien we momenteel een meer verdeeld beeld met de Hang Seng Index in Hong Kong wel weer sterk.

Op basis van de Amerikaanse futures zou New York vanmiddag verdeeld starten. Maar dat is uiteraard een momentopname.

De Europese beurzen hebben gisteren een rebound laten zien. Daarbij hadden we enige twijfel of deze stand zou houden. Maar na de rally in Amerika zien we dat het nu blijkbaar tijd is om ook weer een aantal dagen opwaarts te kijken.

Daardoor dat we er rekening mee houden dat Europa over de linie plussen vertoont en als Amerika vanmiddag ook weer beter weet te starten is de kans van een grotere rebound mogelijk.

Toch blijven er nog veel oppervlakte onzekerheden en er is nog geen reden om direct te veronderstellen dat de correctieve fase geheel voorbij is.

Bij de bedrijfsresultaten kwam SAP gisteren nabeurs met cijfers. Deze waren vertekend door een eenmalige last. En als die niet wordt meegenomen waren de cijfers in de outlook sterk.

Deze ochtend kwam onder andere AkzoNobel met cijfers. Vooral de outlook vinden we hoopvol en wijst op een sterk management na een zwakkere periode die heeft geleid tot een lagere omzet.

Op de Amerikaanse beurzen op maandag was een flinke rally zichtbaar. Deze werd vooral ingegeven door een technisch herstel. Tesla deed niet mee en moest juist terug in prijs. Vandaag komt Tesla met de resultaten.

In Azië is overwegend een verdeeld koersbeeld zichtbaar. Wel weet Hong Kong een mooie winst neer te zetten op de index. UBS heeft de rating van aandelen in China en Hong Kong opgewaardeerd van neutraal naar overwogen.

De winst in Hong Kong kan inhouden dat vandaag aandelen zoals Prosus en Sofina die respectievelijk een belang hebben in Tencent en ByteDance hiervan profiteren.

Bij obligaties is het effectief rendement gemeten over 24 uur gedaald. Het Amerikaanse 10-jarige papier staat momenteel op 4,61% effectief rendement. Dat is nog steeds hoog te noemen. Het Japanse papier staat op 0,89% en het de Duitse bund staat op 2,48%.

Hoewel de rente de afgelopen 24 uur iets is verbeterd en korte termijn steun geeft aan risk assets, kunnen we toch concluderen dat er nog geen groen licht is gegeven vanuit obligatiemarkten voor bijvoorbeeld een verdere stijging van aandelen.

Bij valuta is zichtbaar dat de dollar momenteel zijwaarts beweegt. Bij commodities is olie in Azië in herstel na een sterke dip. Tevens hebben we te maken met goud en zilver die in een flinke correctieve fase zitten. Opnieuw zien we geen vraag bij de Aziaten en dit zou erop kunnen wijzen dat we nog iets verder teruggaan voordat er weer een kopersgolf komt.

Crypto toont momenteel geen echte beweging en richting. De veronderstelling is dat ook crypto vooralsnog een consoliderend patroon laat zien en gevoelig is voor een correctie.

Resumerend, de veronderstelling is dat vandaag bij de start Europa weer hoger gaat. Deze winsten worden vooralsnog gezien als een bear squeeze waar we het eerder over hebben gehad. Terwijl er onderliggend een upcyclus gaande is, zijn wij op de korte termijn toch voorzichtig. En om nu meteen te stellen dat het correctieve patroon volledig is afgerond, daar houden we enige twijfels over.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.