Navigation

SCE Trader: Morning Call - dinsdag 23 juli: verdeeld na rally Amerika - ETH

SCE Trader: Morning Call - dinsdag 23 juli: verdeeld na rally Amerika - ETH

Veel bedrijfsresultaten vandaag, met als klap op de vuurpijl na het slot van Europa de cijfers van Alphabet en Tesla. De belangrijkste cijfers van vandaag brengen we op onze website gedurende de dag en met commentaar.

We gaan verder met de openingsprognose voor vandaag, waarbij wordt verwacht dat Europa iets beter tot verdeeld gaat starten. Terwijl Kamala Harris waarschijnlijk voldoende steun krijgt om mee te doen aan de presidentiële race voor de Democraten, hebben onder andere SAP, Porsche en Akzo vanochtend hun resultaten gepresenteerd.

SAP presteerde redelijk, terwijl Porsche tegenviel en Akzo, zoals verwacht, een winstwaarschuwing gaf. Akzo had analisten al voorbereid, dus dit kwam niet als een verrassing. Uiteraard komen we hier later nog op terug.

Ook LVMH presenteert vandaag cijfers. Dit bedrijf is een buitenbeentje in de luxesector. We hebben tijdelijk geen positie in afwachting van hun vooruitzichten.

De handel in Europa kijkt aan tegen een forse rally in Amerika. De rebound kwam na een eerdere zwakte. Op de Aziatische beurzen zien we momenteel een verdeeld beeld.

Kijkend naar de Amerikaanse futuresmarkten als momentopname van hoe Amerika vanmiddag gaat starten, zien we fractioneel lagere noteringen.

Op Wall Street was het weer een feest zoals vanouds, maar het is niet duidelijk of dit een technische rebound is in een verdere correctie of het begin van het oppakken van de onderliggende opwaartse trend.

In Azië zien we dat de markt zich defensief opstelt en niet meedoet met de euforie van de afgelopen 24 uur op andere wereldmarkten.

Bij obligaties noteert het 10-jaars Amerikaanse rendement momenteel 4,24%. Duits papier staat op 2,48% en Japans papier op 1,06%. Italiaans en Frans papier laten iets lagere effectieve rendementen zien. De handel toont dus eigenlijk een consolidatie.

Bij valuta laat de dollar een zijwaarts patroon zien. Bij commodities is goud fractioneel lager, maar moet wel in verhouding worden gezien met de recente rally. Olie beweegt zijwaarts en zware industriële metalen blijven kwakkelen door de zorgen over China. Het is duidelijk dat de vraag naar deze metalen uiteindelijk weer zal toenemen, maar nu is het China dat de toon zet.

Bij crypto gaat de start van de spot Ethereum ETF's beginnen, waarop lauw is gereageerd. Ethereum noteert momenteel op 3.430 dollar en zelfs iets lager. Bitcoin is ook wat lager op 66.600 dollar na het naderen van haar weerstand. Ondanks de introductie van de spot Ethereum ETF zouden wij toch voor Bitcoin kiezen.

Resumerend ziet het ernaar uit dat we verdeeld haan starten, maar het wordt een dag van schuivende panelen en de markt zal zich gaan voorbereiden op de reeks bedrijfsresultaten die op korte termijn de toon zetten. Momenteel is het nog niet duidelijk of de rally van gisteren op de wereldmarkten het begin is van een nieuwe opwaartse trend.

Krijg toegang tot alle artikelen op de website van SCE Trader. Voor €10 kan je zonder verdere verplichtingen een proefperiode van 30 dagen afsluiten. Ga naar abonnement en meldt je aan. Je hebt dan toegang tot de real-time feed en alle artikelen met duiding en visie over aandelen, rente, crypto, macro en meer. Je kan meerdere keren per dag luisteren naar het Beleggers Journaal en nog veel meer.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.